AK Parti’den Ziraat Odası’na ziyaret

AK Parti’den Ziraat Odası’na ziyaret

 

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve İlçe Başkan Yardımcılarından oluşan heyet Tekirdağ Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı’yı ziyaret ettiler. Tarım ve Hayvancılık sektörünün değerlendirildiği ziyarette İlçe Başkanı Çetin: “Hükümetimiz pandemi dönemi ve küresel ekonomik krize rağmen çiftçimize alım fiyatlarında ve kredi olanaklarında sağladığı destekle sektör temsilcilerinin takdirini kazanmıştır” dedi.

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin ve İlçe Başkan Yardımcılarından oluşan heyet Tekirdağ Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı’yı ziyaret ederek  tarım ve hayvancılık sektörüyle ilgili değerlendirmede bulundular.

Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut’un da eşlik ettiği ziyarette Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı AK Partili heyete teşekkürlerini ileterek, küresel çapta yaşanan ekonomik krize rağmen Hükümetin açıkladığı alım fiyatları, destekler ve uygun kredi olanakları nedeniyle çiftçilerin memnun olduklarını ifade etti. Saygı: “Buğdayın 2022 yılında Trakya yöresinde dekar başına yüksek verimi ve hükümetin alım fiyatları çiftçimizi mutlu etti. Ancak geçtiğimiz yıl ayçiçeği üreten çiftçilerimizin beklentileri karşılanmadı. Ayçiçeği üreten çiftçilerimiz sıkıntı yaşıyorlar. İnşallah bu yıl onların da yüzünü güldürecek bir alım fiyatıyla karşılaşırız.” diye konuştu.

Süleymanpaşa Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şerif Baykut da çiğ süt ve et fiyatlarının üreticileri memnun ettiğini, çiğ süt alan firmaların yoğun talepte bulunduğunu ve çiftçinin ürettiği sütü satma konusunda sıkıntı yaşamadığını belirtti.

İlçe Başkanı Sezayi Çetin de küresel çapta yaşanan ekonomik sorunlara rağmen Hükümetin çiftçilere sağladığı desteğin beklentilerin bile üzerinde olduğunu ifade ederek: “AK Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana çiftimizin ekonomik ve refah düzeyinde gözle görülür bir yükselme yaşanıyor. Tarım ve hayvancılık sektörüne sağlanan destekler, düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle çiftçilerimizin ekonomik düzeylerini daha da üst seviyeye çıkarma noktasında çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Saha çalışmalarında ayçiçeği alım fiyatı hususunda çiftçilerin serzenişlerini zaman zaman kendilerine ilettiklerini aktaran Çetin, “Vatandaşımızın sorunlarını Tarım Bakanlığımız ve yetkili mercilerimize iletiyoruz. Pandemi dönemi ve ardından başlayan tedarik zincirinin kırılmasına bağlı ekonomik zorluklar hepimizin malumu. Hükümetimiz 85 milyon insanımızı düşünmek zorunda. Eldeki imkanlar ölçüsünde umuyorum bu yıl ayçiçeği eken çiftçimiz daha güzel imkanlara kavuşacaktır.” diye konuştu.

İlçe Başkanı Çetin ziyaretin sonunda Başkan Saygı’ya; “Çalışmalarınızla ziraat odasına ve çiftçilere değerli katkılar sağladığınızı müşahede ediyoruz. Çiftçilerimizin haklarını savunma noktasında çabalarınızı takdirle karşılıyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.