TEKİRDAĞ ANADOLU LİSESİ “DİJİTAL PROJESİ “

TEKİRDAĞ ANADOLU LİSESİ “DİJİTAL PROJESİ “

TEKİRDAĞ ANADOLU LİSESİ  TAL “DİJİTAL PROJESİ “

Tekirdağ Anadolu Lisesi TAL öğrencileri tarafından oluşturulan Kitap Kulübü okul öğrencilerine yönelik dijital kitaplık hazırladılar.

4720 ADET KİTABI KAYIT ALTINA ALDILAR

Okul kütüphanesinden kitap almak isteyen öğrenciler istedikleri kitabı tek tıkla hangi rafta hangi sırada olduğunu görebiliyorlar.

Böylelikle okumak istedikleri kitap adını söyleyenler kitabı raflarda aramaksızın kolaylıkla bulabiliyorlar. Ayrıca dijital kod sayesinde hangi kitabın hangi öğrencide ne kadar süredir bulunduğunu anında tespit edebiliyorlar.  Kulüp üyeleri öğrencilere verilen kimlik kartları üzerinde yer alan dijital kod ile anında bilgileri alınıp kayıt ediliyor.

BU İŞLER TEK TIKLA OLUYOR  

Böylelikle kulüpten kitap almak isteyen öğrencinin hangi kitabı daha önceden aldığı kitabı getirip getirmediği ve istediği kitabı alış tarihi anında kayıt sisteme  sorulabiliyor.

TÜM OKULLARA ÜCRETSİZ OLARAK SİSTEMİ PAYLAŞIRIZ

Tekirdağ Anadolu Lisesi TAL öğrencileri tarafından uygulama yazılımı yazılmış olmasına rağmen uygulamayı her okula açık olarak verebileceklerini belirten öğrenciler. Web tabanlı arayüz ile kullanımı kolay bir kütüphane uygulaması geliştirdiklerini ve bunu herkesle paylaşacaklarını vurguladılar.

 

DİJİTAL KÜTÜPHANE Projesi Tekirdağ Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Solak önderliğinde, Kulüp Danışman Öğretmenı-Felsefe Öğretmeni  Ali Durukan,  Kulüp Danışman Öğretmenı- Türk Dili Ve Edebiyatı Öğretmenı  Ercan Yılmaz,  Kulüp Öğrencileri Simay Kahraman , Naz Toprak, Ömer Zengin kulübün kurulmasında öncülük eden isimlerden oldular.

 

blank