TEKİRDAĞ 2.AĞIR CEZA MAHKEMESİ BU GÜN TÜRKİYE YE ÖRNEK KARAR..

TEKİRDAĞ 2.AĞIR CEZA MAHKEMESİ BU GÜN TÜRKİYE YE ÖRNEK KARAR..

Ayrıldığı eski karısını Cansu ve oğlu selim ALİ nin öldürülmesi olayı dolayısıyla ayrı ayrı MÜHEBBET İLE çezalandırılmasına ve indirimden yararlanmamasına tutuklunun devamına karar verildi…

TEKİRDAĞ 2.AĞIR CEZA MAHKEMESİ BU GÜN TÜRKİYE YE ÖRNEK KARAR..

TEKİRDAĞ BAROSU

Anne için TCK 82/1 -d-f küçük çocuk için TCK 82/1-d-e maddeleri gereğince 2 defa MÜEBBET 62/ 1 gereği indirimden yararlanmamasına KARAR VERİLDİ.

Karar sonrası  Tekirdağ baro başkanı Av.Egemen Gürcün ile kadın hakları komisyonu ve duruşmaya katılanlara basın açıklaması yaptı.

 


KADIN HAKLARI VE TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ KOMİSYONU CANSU SEZER DAVASI 03/01/2022 TARİHLİ BASIN AÇIKLAMASI

Tekirdağ ili Süleymanpaşa İlçesi Çiftlikönü Mahallesi’nde 16 Haziran 2022 günü 23 yaşındaki Cansu SEZER ve 3 yaşındaki oğlu S.A.T, boşandığı eski eşi Burak TEKLER tarafından defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Burak TEKLER, 23 yaşındaki Cansu’nun canına uykusunda kıydı; 3 yaşındaki oğlunu ise sarılarak defalarca bıçakladı. Katil tek gerekçesini, boşandığı eşi Cansu’nun telefonunda, mesai arkadaşları ile olan yazışmalarının kendisine samimi gelmesi olarak ifade etti. Bu korkunç eril şiddet eylemini, bu kan donduran cinayeti lanetliyor, Cansu SEZER’e ve küçük oğluna allahtan rahmet, geride kalan yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Ülkemizde kadın cinayetlerindeki ve kadına yönelik şiddetteki korkunç artış; bir kişinin annesinin diz kapağından dahi tahrik olabileceğini utanmadan söyleyen; hamilelerin sokağa çıkmasının edepsizlik olduğunu ileri süren; 6 yaşındaki kız çocuğuyla evlenmek mümkündür diyen zihniyetin; kadın üzerinden yürütülen yanlış politikaların, İstanbul Sözleşmesinden bir gecede vazgeçilmesinin sonucudur. Bu olaylar azımsanabilir küçümsenebilir, münferit kabul edilebilir değildir!

Kadınların, cinsel, fiziksel ya da psikolojik saldırıya zemin hazırladıklarının ima edilmediği veya kadının yaşam tarzının verilen kararlara temel teşkil etmediği veya rızasının varlığı yönünde delil olarak kabul edilmediği ya da bu hususlar gözetilerek kadının iffetsiz olduğu imajı yaratılarak ceza indirimlerinin yapılmadığı, öldürülen ya da şiddet uğrayan kadınların; giydikleri elbiselerin rengi, makyaj yapmaları, evlerine bir saat geç gelmeleri, cep telefonuyla sıkça konuşmaları gibi nedenlerin tahrik sayılarak büyük ceza indirimleri uygulanmadığı, toplumun en savunmasız kesimlerinden olan kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelen saldırılarda ceza indirimi uygulanmadığı;

Kısacası kadınlara, kalıp yargılarla baş etmek zorunda bırakılarak ikincil mağduriyetlerin yaşatılmadığı günlere dek biz avukatların mücadelesi devam edecektir! Nitekim Cansu için verilen bu kararda haksız tahrik indirimi uygulanmaması, bu mücadelemizin olumlu sonuçlarından biridir.

Senin ve senin gibi pek çok kadının hayatta kalmasını sağlayamadığımız, sizi hak ettiğiniz gibi özgür ve güven içinde yaşatamadığımız için özür dileriz, Cansu. Başka Cansular, Ülküler, Özgecanlar, Münevverler katledilmesin, güvende yaşasın diye, “Kadının İnsan Hakları” mücadelemiz; “kadının insan olduğu” mücadelemiz, kadının kadın olduğu için öldürüldüğü bu cinayetler ve eril şiddet son bulana dek devam edecektir. Tekirdağ Barosu olarak gücümüzün yettiği her dosyanın takipçisi olacağız. Söz veriyoruz! Susmayacağız!

Tekirdağ Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu