2023 YILINDA DA ÖNCELİKLE ÜYELERİMİZE, ŞEHRİMİZE VE ÜLKEMİZE FAYDA SAĞLAMANIN GAYRETİNİ VERECEĞİZ

2023 YILINDA DA ÖNCELİKLE ÜYELERİMİZE, ŞEHRİMİZE VE ÜLKEMİZE FAYDA SAĞLAMANIN GAYRETİNİ VERECEĞİZ

 

 

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası 2022 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Hakan Şık başkanlığında yapılan toplantıya Meclis Üyeleri, Komite Başkanları, Disiplin Kurulu Başkanı ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel katıldı.

Meclis Başkanı Hakan Şık 2022 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktıklarını belirterek 2023 yılının en başta sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini; iş dünyası olarak da camiamız adına da bereketli ve bol kazançlı bir yıl olmasını temenni etti.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda dilek ve temenniler kısmında söz alan Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay,

“Öncelikle 2022 yılının son meclis toplantısının üyelerimize ve camiamıza hayırlı olmasını dileyerek sözlerime başlamak istiyorum.

2022 Yılını pek çok açıdan zorlu bir yıl olarak geride bırakıyoruz.

Dünya ekonomilerinin, üç yıl süren Covid-19 mücadelesinin ardından 2022’de büyük ölçüde normal hayata geri dönsek de enerji ve gıdada arz-tedarik sorunları ile yüksek enflasyonist ortamın varlığını hissettirmesiyle hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı gerçeği ile yüzleştik.

Sektörlerde yaşanan hızlı değişimler ve belirsizlikler 2022 yılını şekillendirdi. Tüm dünyada gıda emtia fiyatlarındaki artışlara ek olarak, maruz kaldığımız kur artışları hammadde fiyatlarımızı ve dolayısıyla maliyetlerimizi ciddi ölçüde artırdı. Yılın başında başlayan Rusya-Ukrayna savaşı, mevcut enflasyon ortamı ve belirsizlikler finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar, küresel iklim değişikliklerinin getirdiği öngörülemez gelişmeler, sektörlerimiz açısından yeni yıla ilişkin tahminlerimizi de maalesef ki zorlaştırıyor.

Ancak Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası açısından nispeten olumlu bir dönem olsa da camiamız mensupları açısından zorlu bir yıl olduğu hepimizin malumu. Küresel ekonomide yaşanan ve neredeyse 50 yıldır görülemeyen gelişmeler nedeniyle birçok belirsizlik yaşıyoruz.

Bizler, içinde bulunduğumuz ekonomik koşulların zorluğunda ekonominin bel kemiği reel sektörün paydaşları olarak üretmeye, istihdam yaratmaya devam ediyoruz. Ancak sürdürebilirlik sağlamak adına bir takım düzenlemelerin yapılması gerektiğinin farkındayız. Şüphesiz ortak paydada buluştuğumuz sorunlarımız var, bununla birlikte her sektörün kendine has sorunları var.

Bizler elçiyiz ve asli görevimiz üyelerimizin üretim yapabilme gücünü beslemek ve güçlendirmek. Sizlerden gelen talepleri başta TOBB Başkanımız olmak üzere her platformda dile getirdik, getirmeye devam edeceğiz.

Sizlerle birlikte yeni bir döneme başladık, zorlu şartlara rağmen 2022 yılı bütçesini büyük ölçüde tutturduk. Önümüzdeki 2023 yılı bütçesi için ilgili personelimiz, yönetim kurulumuz, yönetim kurulu sayman üyemiz ve hesapları inceleme komisyonumuz ile nihai halini oluşturduk. Bütçe çalışmalarımıza destek veren herkese teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle odamız, şehrimiz, ülkemiz ve dünya adına refahın, huzurun sürdüğü bir yıl olmasını diliyorum.

Sizlerle birlikte yeni dönemde başarılı çalışmalar ile dolu bir yıl temenni ediyor; hepinize sağlıklı huzurlu ve bol kazançlı yeni bir yıl olmasını diliyorum ve yeni yılınızı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.