KÜLTÜR VE SANAT İLE DOLU DOLU BİR YIL GEÇİRDİK

KÜLTÜR VE SANAT İLE DOLU DOLU BİR YIL GEÇİRDİK
blank

 

Çerkezköy Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinlikleri ile dolu dolu bir yılı daha geride bıraktıklarını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “2023 yılında da çeşitli kültürel ve sanatsal aktivitelerle vatandaşlarımızla bir arada olmaya devam edeceğiz” dedi.

MİLLİ BAYRAMLARIMIZI COŞKUYLA KUTLADIK

Her yıl olduğu gibi bu yıl da milli bayramlarımızı coşku ile kutladığımızı belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Bugüne kadar olduğu gibi 2022 yılında da Milli Bayramlarımızı vatandaşlarımızla yan yana coşkuyla kutladık. 23 Nisan Çocuk Şenliği’mizin 5.’sini bu yıl da Kentpar’ta çocuklarımız ile birlikte büyük bir coşku ile kutladık.  Ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı da gençlerimizin katılımı ile coşku içerisinde çeşitli aktiviteler ile kutladık. Ağustos ayının sonnuda geleneksel hale getirdiğimiz Kültür Sanat Festivali’nin 4’üncüsünü yaptık. Festival süresince birbirinden eğlenceli etkinliklerde vatandaşlarımızla buluştuk. Festivalimizin son günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100’üncü yılını Sertap Erener’in muhteşem konseri ile taçlandırdık. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu da binlerce vatandaşımızla birlikte Hande Yener Konseri ile yaşadık” dedi.

1.052 VATANDAŞIMIZI KÜLTÜR GEZİLERİNE GÖNDERDİK

Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 2022 yılı içinde 1.052 vatandaşımızın katılımı ile kültür gezileri düzenlendiğini sözlerine ekleyen Başkanımız Akay, “2022 yılı içinde ayrıca 1 şenlik, 1 festival, 9 konser, 8 tiyatro, 3 açık hava sineması ve 3 sahne sanatları etkinliği gerçekleştirdik. Bunun yanında kursiyerlerimizin çalışmalarını açtığımız 6 sergide vatandaşlarımızın beğenisine sunduk” ifadelerini kullandı.

KÜLTÜR SANAT AKADEMİSİ KURSLARI DEVAM EDİYOR

Kültür sanat kurslarının 2022 yılında da devam ettiğini söyleyen Başkanımız Akay, “2020-2021 yılları arasında toplam 1.115 kursiyere çeşitli branşlarda eğitimler verildi. 2022 yılında da çocuk ve yetişkin olmak üzere 773 kursiyerimizin 12 farklı branşta eğitimlerine devam ediliyor” dedi.

HALK AKADEMİSİ’NİN KAPASİTESİNİ ARTIRDIK

2021-2022 Eğitim-Öğretim döneminde 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik 4 farklı branşta destek kurslarının verildiği Halk Akademisi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde hizmete açıldığını belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminde daha fazla öğrencimize hizmet verebilmek adına kapasitemizi artırmaya karar verdik. Akabinde Kızılpınar Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’nde de derslikler oluşturarak Halk Akademisi bünyesinde toplam 166 öğrencimize  8’inci sınıf destek kursları vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

ÇOCUK ATÖLYESİNDE HEM EĞLENİYORLAR HEM ÖĞRENİYORLAR

2022 yılında Çocuk Atölyesi’nin de hizmete açıldığını ifade eden Belediye Başkanımız Vahap Akay, “2022 yılında açılan Çocuk Atölyeleri Yaratıcı Drama, Akıl ve Zekâ Oyunları, STEM ve Yaratıcı Resim branşlarında 1. Dönem 4-5 yaş (48-60 aylık) gruplara, 2. Dönem 5-6 yaş (60-72 aylık) gruplarına olmak üzere toplamda 127 kursiyere hizmet verdi” dedi. Başkanımız Akay, “Yeni yılda projelerimiz arasında yer alan Çocuk Akademimiz de, 3 derslikte alanında uzman eğitmenlerle 48 çocuğa okul öncesi eğitimi vermeye hazırlanıyoruz” diye konuştu.

GENÇLERİMİZ SINAVLARA ETÜT SALONUMUZDA HAZIRLANIYOR

2022 yılında Atatürk Kültür Merkezi’nde Etüt Salonu oluşturulduğunu belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Üniversite hazırlık, lisans- ön lisans hazırlık, KPSS hazırlık, ALES hazırlık ve lisansüstü bitirme kademelerindeki farklı 4 bin 401 ziyaretçi tarafından 1 yılda toplam 30 bin 85 kez Etüt Salonumuz ziyaret edildi. Salonumuzda ziyaretçilerimize ücretsiz internet hizmeti, fotokopi imkanı, ücretsiz meşrubat ikramı ile 7 gün boyunca modern çalışma alanı hizmeti sunuyoruz” dedi.

MAHALLE EVLERİMİZDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Mahalle Evleri’nde kadınlarımıza yönelik verilen kursların 2022 yılında da devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, “ Halen Bağlık Mahalle Evi, Kızılpınar Mahalle Evi ve Veliköy Mahalle Evi’nde 3 farklı branşta 5 eğitmenimiz ile toplamda 175 kursiyere eğitim verilmeye devam ediliyor” açıklamalarında bulundu.