Vali Aziz Yıldırım Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kermesi’ni Ziyaret Etti

Vali Aziz Yıldırım Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kermesi’ni Ziyaret Etti

Vali Aziz Yıldırım, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde rehabilite edilen vatandaşların yaptıkları ürünlerin satışa sunulduğu Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kermesi’ni ziyaret etti.

Tekira AVM’de kurulan kermese Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hacı Bayramı Zengin, Sağlık-Sen Başkanı Hamza Öksüz ve sağlık personelleri katıldı.

Kermes’te konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan; “Özellikle biz bu çalışmalarımızla rehabilitasyon sürecine de önemli bir katkıda bulunmuş oluyoruz. Bu konuda da ilimiz Dünya Sağlık Örgütü’nün yakında zamanda yaptığı Avrupa Koalisyonu çalışmalarında öne çıkmış durumdadır. Sadece Tekirdağ merkezde 500 civarında çalışmalara katkı veren arkadaşlarımız var. Onlarla birlikte ilimizde 700’ün üzerinde hatta bine yakın sayıda kişiye rehabilitasyon çalışmaları yapıyoruz.” dedi.

Ardından konuşan Vali Yıldırım; “Öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Hakikaten kıymetli bir faaliyet içerisindesiniz. Hem Sağlık-Sen Başkanımız, hem hastanemizde, Sağlık Müdürlüğümüzde ve Halk Sağlığı Başkanlığımızda bütün arkadaşlarımız kendilerini seferber etmişler. Niçin seferber ediyorlar. Tedavi sadece hastanede ilaç vererek olmuyor. Bazı tedaviler var ki, normal hayata insanları hazırlamak gerekiyor. Normal hayata uyumlu hale getirmek gerekiyor. Onun için de değişik aktiviteler var. Bugün burada bu aktivitelerin sonucunda elde edilmiş olan ürünler sergilenecek. Kermes olarak arkadaşlarımız bunları açmışlar. Hayırlı olsun. dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Ardından Vali Yıldırım, kermeste sergilenen el sanatları ürünlerini ve resimleri inceledi.