ŞARKÖY’DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ UNUTULMADI

ŞARKÖY’DE 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ UNUTULMADI

Özel günlerde düzenlediği etkinliklerle farkını ortaya koyan Şarköy Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü unutmadı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla özel olarak hazırlanan hediyeler Pınar Aynur Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde eğitim gören özel çocuklara Şarköy Belediye Başkanı Alpay VAR tarafından takdim edildi. Gerçekleşen ziyarette her bir çocukla tek tek ilgilenen başkan VAR, böylesi önemli bir günde özel çocukları yalnız bırakmadı.
SEVGİ VARSA ENGEL YOKTUR
Sosyal belediyecilik çalışmaları ile takdir toplayan ve verdiği hizmetlerle engelliler başta olmak üzere birçok dezavantajlı gruba kolaylık sağlayan Şarköy Belediyesi sosyal yönlü çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla hazırlanan hediyeleri engelli öğrencilerle buluşturan Şarköy Belediyesi takdir toplayan çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Kent genelinde hizmete sunulan projelerde engelli vatandaşların hassasiyetini daima ön planda tutan Şarköy Belediyesi, yenilenen düğün salonunda engelli vatandaşlar için asansör hizmetini kullanıma sunmuştu. Ayrıca belediyeye ait yaşam alanları ve parklarında engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak uygulamalara da imza atılıyor.
Başkan VAR, ‘’ Engelsiz Bir Şarköy’ü Hep Birlikte İnşa Edeceğiz’’
En büyük engellerin beden ve zihinlerde değil, kalplerde olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alpay VAR, ‘’ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli hemşehrilerimizin sorunlarına dikkat çekmek ve onları çok daha iyi anlayabilmemiz adına değerli bir gündür. Hayat standartlarınızı arttırmak, güvenli, huzurlu ve mutlu bir hayat sürmenizi sağlamak bizler için olmazsa olmazdır. Bizlerde bunun bilinciyle engelsiz bir Şarköy’ü inşa edebilmek ve yaşam kalitenizi yükseltebilmek adına emek ve sevgiyle çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. İhtiyaçlarınızı, talep ve önerilerinizi dikkate alarak, ortak akılla en etkili ve kalıcı çözümleri üretiyoruz. Sizlerin yalnızca bir gün değil her daim yanınızdayız ve olmaya devam edeceğiz. Engelleri aşmak için bugün olduğu gibi gelecekte de dayanışma içinde olacağız ve tüm zorlukların üstesinden birlikte geleceğiz. Biz Şarköy’üz; biriz, beraberiz, engel nedir bilmeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten duygularla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım’’ dedi.