Dolar 19,0510
Euro 20,5023
Altın 1.211,97
BİST 5.031,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 19°C
Açık
Tekirdağ
19°C
Açık
Pts 11°C
Sal 10°C
Çar 13°C
Per 14°C

Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler)Sürüş Teknikleri Eğitimi”

Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler)Sürüş Teknikleri Eğitimi”
26 Kasım 2022 16:18

 

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler)olarak görev yapan personelimiz meydana gelen trafik kazaları, anlık trafik yoğunluğunun oluşması ve trafiğin düzenlenmesi ile ilgili aktif ve etkin bir görev yürütmektedir. Gerek 112’ye yapılan ihbarlar gerekse ilimizde yoğunluk oluşturan bölgelere hızlı bir şekilde intikal ederek müdahale yapıyorlar.

Motosikletli Trafik Polislerimizin (Şahinler) bu etkinliğini arttırabilmek, meydana gelebilecek trafik kazası, trafik yoğunluğu ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konulara daha hızlı müdahale edebilmek için Trafik Başkanlığı koordinesinde istekli personeller arasından seçilen Polis Memuru ve Rütbeli personele Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler) Sürüş Teknikleri Eğitimi veriliyor.

Eğitime katılan personele, motosiklet sürüşü esnasında kullanılan ekipmanlar ve motosiklet mekaniği hakkında teorik derslerin ardından parkur eğitimi verilmektedir. 120 saatlik motosiklet eğitimi alan personelimiz bu eğitim süresince zorlu parkurlardan geçmekte ve sürüş kabiliyetini arttırıcı eğitimler almaktadır. Eğitim sonunda başarılı görülen kursiyerlere sertifika verilerek Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler) olarak görevlendirilmektedir. Eğitimde başarılı olan personelimiz Aralık ayı itibariyle Motosikletli Trafik Polisi (Şahin) olarak görev başında olacaklar.