Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler)Sürüş Teknikleri Eğitimi”

Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler)Sürüş Teknikleri Eğitimi”

 

İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler)olarak görev yapan personelimiz meydana gelen trafik kazaları, anlık trafik yoğunluğunun oluşması ve trafiğin düzenlenmesi ile ilgili aktif ve etkin bir görev yürütmektedir. Gerek 112’ye yapılan ihbarlar gerekse ilimizde yoğunluk oluşturan bölgelere hızlı bir şekilde intikal ederek müdahale yapıyorlar.

Motosikletli Trafik Polislerimizin (Şahinler) bu etkinliğini arttırabilmek, meydana gelebilecek trafik kazası, trafik yoğunluğu ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konulara daha hızlı müdahale edebilmek için Trafik Başkanlığı koordinesinde istekli personeller arasından seçilen Polis Memuru ve Rütbeli personele Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler) Sürüş Teknikleri Eğitimi veriliyor.

Eğitime katılan personele, motosiklet sürüşü esnasında kullanılan ekipmanlar ve motosiklet mekaniği hakkında teorik derslerin ardından parkur eğitimi verilmektedir. 120 saatlik motosiklet eğitimi alan personelimiz bu eğitim süresince zorlu parkurlardan geçmekte ve sürüş kabiliyetini arttırıcı eğitimler almaktadır. Eğitim sonunda başarılı görülen kursiyerlere sertifika verilerek Motosikletli Trafik Polisi (Şahinler) olarak görevlendirilmektedir. Eğitimde başarılı olan personelimiz Aralık ayı itibariyle Motosikletli Trafik Polisi (Şahin) olarak görev başında olacaklar.