DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

DÜNYA ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Bilimsel yöntemler, bilgiler sayesinde bilgiye ulaşmayı ,sorgulamayı öğretmenlerimizden öğreniriz.Edindiğimiz bilgilere, olaylara akılcı bir şekilde yaklaşıp değerlendiririz. Din, dil,ırk ayrımı gözetmeksizin dünyanın bütün değerlerini öğrenmek ,insani değerlerle empati kurmak da bilimsel anlayış ve bilgi ile olanaklıdır.

Anlamadan, analiz etmeden ezberletilen, evrensel olmayan mutlak bilgilerle bireysel dolayısıyla toplumsal gelişmeye ulaşmak mümkün değildir.

Dünya’da Öğretmenler Günü 1994’den beri her yıl 5 Ekim’de kutlanmaktadır. Dünya Çalışma Teşkilatı(ILO) ile UNESCO’nun 1966’da birlikte aldıkları kararda;”Öğretmenlerin hak ve sorumlulukları öğretmenlik eğitimi ve mesleki gelişimleri için gerekli kriterler” açıklanmıştır.

COVİD-19 salgını nedeniyle aksayan eğitim sürecinin iyileştirilmesi bağlamında Dünya’da “Öğretmenler Eğitim Krizinin Kalbinde” kampanyası düzenlenmiştir.

Ülkemizde Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmen olduğu 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başladı.

Başta bizi bilimsel düşünceye sevk eden Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere, bütün öğretmenlerimizin gününü kutlar, emeklerinin hak ettiği değerlerle buluşmasını dileriz.

Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği