ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

24 Kasım 2023

Ülkemizin kalkınmasının ana taşıyıcısı olan eğitim sisteminin temel unsuru olan öğretmenlerimiz; bilimsel, teknolojik, sanatsal ve kültürel gelişmelerin anahtarı, geleceğimizin teminatıdır. Zor koşullarda görev yapan öğretmenlerimiz,deneyim ve liyakati önceleyen bir anlayışla atanmalı, hak ettikleri maaşı almalıdır. Farklı statüde öğretmen tanımlamaları ile yaratılan eşitsiz sisteme son verilmelidir. Sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik sonlandırılmalı, tüm öğretmenler kadrolu olarak istihdam edilmelidir. Bir uzmanlık mesleği olan öğretmenliğe sınav ile kariyer basamakları konulması doğru değildir. Öğretmenin bilgi birikimi, sınıf performansı, bildiklerini aktarma niteliği dikkate alınmadan üretilecek kariyer basamakları, eğitim sisteminde büyük sıkıntılar üretecektir. Anayasa Mahkemesi’nde iptal edilmesi için başvuru yapılan Öğretmenlik Meslek Yasası, değiştirilmelidir.
Aydınlık bir gelecek, öğretmenlerimizin koşullarının iyileştirildiği bir ortamda sağlanabilir. Sorgulayan ve düşünen gençlerin yetişmesi için, öğretmenlerimizinhem maddi hem de zihni olarak rahat koşullarda olması gerekmektedir.
Atanamayan öğretmen sorunu mutlaka çözülmelidir. Rehberlik, sınıf ve branş öğretmeni sayısının yetersiz olduğu dikkate alınmalı, KPSS’de yüksek puan almasına karşın, kayıtlara “atanamayan öğretmen” olarak geçen gençlerimizin önü açılmalıdır.
Bazı okullarda din görevlilerinin “manevi danışman” olarak görevlendirildiği projelere son verilmelidir. Pedagojik formasyonuolmayan kişilerin okullarda görevlendirilmesinden vazgeçilmelidir. Eğitimde bilimsel, teknik ve felsefi altyapının güçlendirilmesi için sistem laik bir yörüngeye oturtulmalıdır.
Öğretmenlerimizin,Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği koşullara erişmesi temennisiyle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.

Dr. İlhami Özcan AYGUN
CHP Tekirdağ Milletvekili

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.