ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ AŞURE DAĞITTI

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından Muharrem ayının 10. gününe denk gelen Aşure Günü dolayısı ile her yıl olduğu gibi bu yıl da aşure ikramı yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki aşure dağıtımını Belediye Başkanımız Vahap Akay ile CHP İl Başkanı Volkan Nallar, Belediye Başkan Yardımcılarımız Nedim Yılancı, Enver Bayram ve Meclis Üyelerimiz birlikte yaptı.

AŞURE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Aşure Günü nedeniyle kamu kurum ve kuruluşları ile Cumhuriyet Meydanı’nda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımıza aşure ikram edildi. Muharrem ayının birlik ve beraberliğimizin daha çok pekişeceği bir ay olması temennisinde bulunan Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Çerkezköy Belediyesi olarak Muharrem ayı dolayısı ile her yıl yaptığımız gibi bu yıl da aşure dağıttık. Yaptırdığımız aşureleri Cuma Namazı çıkışında Cumhuriyet Meydanı’nda dağıttık. Ayrıca ilçemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarında da aşure dağıtımı gerçekleştirdik” dedi.

 ÖNEMLİ VE HÜZÜNLÜ BİR YERİ VAR

Muharrem ayının İslam tarihinde önemli ve hüzünlü bir yeri olduğunu belirten Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Muharrem ayının 10’uncu günü olan Aşure Günü’nün bizim için bir başka önemi de Kerbela olayıdır. Hazreti Hüseyin’in şehit edildiği bu olay da Aşure Günü’ne denk gelmiş, bu günü vicdan sızlatıcı, ıstırap dolu bir gün haline dönüştürmüştür” dedi.

BİRLİKTE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Bu gün ortak paydada buluşma günüdür” diyen Belediye Başkanımız Vahap Akay, “Allah bütün milletimize birlik ve beraberlik içerisinde ortak paydada buluşmayı nasip etsin. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Belediye olarak milli günler gibi, dini günleri de vatandaşlarımızla birlikte yaşamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.