Turizm haftası kutlandı

Turizm haftası kutlandı

15-22 Nisan 48. Turizm Haftası açılışı çelenk sunma töreni ile başladı. Tekirdağ tarihi Valilik binası önünde düzenlenen törende İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü çelengi Atatürk Anıtı’na sunuldu.

Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, 15-22 Nisan Turizm Haftası’nın turizm ve turist farkındalığı yaratmak için düzenlendiğini belirterek; “Geçen yıl ilimize yaklaşık 3 milyon civarında ziyaretçi ve turist geldi. Bu seneki hedefimiz 4 milyonun üzerine çıkmak. 2025 hedefini ise 6 milyon olarak belirledik. Geçen yıl sadece otellerimizde konaklayan turistlerin sayısı yaklaşık olarak 600 bin civarındaydı.” diye konuştu.

BULGAR TURİSTLER İLK SIRADA
Turizmin ülke ekonomisine katkısından bahsederek sözlerine başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu; “Turizm bizim için çok önemli. Türkiye ihracat gelirinin tek başına yüzde 15’ini turizm karşılıyor. Bacasız bir sanayi. Bizim Tekirdağ’da güler yüzlü insanlarının, birlikte yaşama kültürünün olduğu insanlarımızın turistleri ağırlama ve karşılama özelliği zaten mükemmel. Bunu bütün Türkiye’ye yaymak için bu hafta kutlanıyor. Bakanlığımızın 2024 hedefi 60 milyon turist. 60 milyar dolar gelir. Geçen yıl ilimize yaklaşık 3 milyon civarında ziyaretçi ve turist geldi. Bu seneki hedefimiz 4 milyonun üzerine geçmek. 2025 hedefini ise 6 milyon olarak belirledik. Geçen yıl sadece otellerimizde konaklayan turistlerin sayısı yaklaşık olarak 600 bin civarındaydı. Bu 600 binin 150 bini yabancı turist. Yabancılar içerinde Bulgaristan ilk sırada. Yaklaşık 25 bin Bulgaristanlı turist otellerimizde konakladı.” şeklinde konuştu.

“TURİZMDE GELİŞİME AÇIK BİR BÖLGEYİZ”
Tekirdağ’ın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu dile getiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu; “Tabiat parklarımız, bağ evlerimiz, denizimiz, plajlarımız, doğal alanlarımız, yamaç paraşütü alanımız, gastronomimiz önemli sayıda turist gelmesini sağlıyor. Tekirdağ turizm açısından çok şanslı bir bölgede. Bizde bir tek termal turizm yoktu. Ne tesadüftür ki bugün o da oldu. Saray ilçemizdeki bir termal otelin onayı geldi. İlimiz bugün işletme belgeli yeni bir tesise kavuştu. İlimiz turizmin birçok alanında var. Agro turizm, eko turizm, doğal turizm, tarih turizmi, kültür turizmi, gastronomi turizmi off road gibi birçok alanda varız. Bizler de bilinçli bir şekilde turizmin gelişmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Genel olarak hafta sonları Bulgaristan turları arttı. İstanbul’dan akın akın yerli ziyaretçi ağırlıyoruz. Yamaç paraşütümüz de ilgi görüyor. Tekirdağ turizmde gelişime hazır.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.