8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

 

 

Dünyada ve Türkiye’de demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte kadınlarımız, eğitimden bilime, sanattan siyasete hayatın her alanında daha fazla etkin rol üstlenmişlerdir.

Türk Kadını, kurulan ilk Türk Devletinden bu yana, devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer alıp gereken saygıyı görmüştür. Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için cepheden cepheye koşan Türk Kadını, Cumhuriyet’imizin kurulmasıyla birlikte, toplumsal yaşamda daha fazla yer almıştır.

Türk kadını, dün olduğu gibi bugün de daha sağlıklı, daha mutlu ve başarılarla dolu müreffeh bir toplum olma yolunda kilit rol oynayarak  ülkemizin daha aydınlık yarınlara taşınmasına katkı sunacaktır.

Kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda daha etkin olmaları ve farklı alanlarda mesleki eğitim ve kadın girişimciliğin özendirilmesi amacıyla devletimiz, her türlü desteği vermektedir. Sağlanan bu destek ve teşviklerle ülkemizde kadınlarımızın işgücüne katılım oranlarında ciddi bir yükseliş meydana geldiğini ve istihdamla birlikte diğer bütün alanlarda daha aktif olduklarını görmekteyiz.

Bu kapsamdailimizde de;Halk Eğitim Merkezleri ve yerel yönetimler bünyesinde kadınlarımız için mesleki eğitim ve kişisel gelişim kursları verilmeye devam edilmektedir. Kadınlarımızın iş hayatı ve sosyal hayatta daha fazla yer alması için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Bugün kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, hepimizi derinden üzen kadına yönelik şiddettir. Şiddetin hiçbir türü insanlık onuruyla bağdaşmazken kadına yönelik şiddet asla tasvip edilemez. Kadına yönelik şiddetin son bulması için toplumun tüm kesimlerine önemli görevler düşmektedir.

Bu vesileyle, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.