AFAD Başkanı açıkladı… Depremde can kaybı 40 bin 689

AFAD Başkanı açıkladı… Depremde can kaybı 40 bin 689

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 2 büyük depremde son gelişmeleri aktardı. Sezer, depremde can kaybının 40 bin 689’a yükseldiğini duyurdu.
AFAD Başkanlığı’nda Kahramanmaraş merkezli depreme ilişkin açıklamalarda bulunan AFAD Başkanı Sezer, afetten etkilenen birçok ilde arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş ve Hatay illerinde ise arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Sezer, “Kahramanmaraş ve Hatay illerinde 40 seviyelerinde binada çalışmalar devam ediyor. Bu akşam itibarıyla çalışmaların süreci 10’lu rakamlara düşeceğine dair bilgiler var. Yoğun bir ekip ve iş makinesi çalışması var. Bölgeye 35 bin arama-kurtarma personeli göndermiştik.

Bu 35 bin personelden 20 bin üzerinde personel görevlerine devam ediyor. İş makinelerinden 14 bini bölgede hem enkaz çalışması hem de iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Toplamda 270 binin üzerinde kamu personeli ve sivil toplum kuruluşu üyesi bölgede bulunuyordu. Yine bölgede şu anda 250 bin personel görev alıyor” ifadelerini kullandı.