Mestan Özcan: “Asrın Felaketi, Asrın Birlikteliği Oldu”

Mestan Özcan: “Asrın Felaketi, Asrın Birlikteliği Oldu”

Türkiye’yi sarsan Kahramanmaraş merkezlidepremler nedeniyle tüm ülkede adete büyük bir seferberlik başladı. İlk andan itibaren bölgeye müdahale edilerek, depremzedelerin yardımına koşuldu.
Depremin henüz ilk saatlerinde durumunun ciddiyetiyle hareket eden AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı, Türkiye’de ilk yardım toplayan ve tır gönderen ekiplerden biri oldu. İl Başkanı Mestan Özcan ilk andan itibaren hem çalışmaları koordine etti hem de yardım faaliyetlerine bizzat katıldı.
İl Başkanı ve ekibi, 20 tırı bulan Tekirdağ’daki yardım sürecinin ardından, deprem bölgesinde yaraları sarmak ve depremzedelere destek olmak üzere Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine gitti. Burada depremzedelerle yakından ilgilenen Mestan Özcan, çalışmalar hakkında da bilgi aldı.
Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan İl Başkanı, yaşanan felaketin ne denli büyük olduğuna bizzat şahitlik ettikleri ve gerekli yardımları sürdüreceklerini ifade etti.
Mestan Özcan: “Yaşanan büyük felaket hepimizin yüreğini dağladı. Milletçe büyük bir şok yaşadık. Fakat buna rağmen hızlı ve etkin müdahale ederek, depremzedelere ulaşmaya ve onları sağ salim çıkarmaya çalıştık. Bu afette binlerce vatandaşımızı kaybettik. Yüce Allah’tan hepsine rahmet diliyorum. Geriye kalan yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Hakikaten benzersiz bir acı yaşıyoruz. Ne desek tarifi yok. Bugün bize düşen en önemli vazife depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızın yardımına koşmak ve yaraları birlikte sarmaktır. AK Parti Tekirdağ İl Teşkilatı olarak genel merkezimizin koordinasyonunda Afşin’e gittik ve Afşin’le kardeş olduk. Orada yıkımın izlerini bizzat görmek bizleri bir kez daha derinden sarstı. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza ziyaretler yaptık ve ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Afşin Belediye Başkanımızla ve Afşin’de koordinatör vali olarak görev yapan Çorum Valimizle görüşmeler gerçekleştirdik. Afşin’de Mutfakta gönüllü çalışan öğrenci kardeşlerimizi, yaralıların yardımına koşan sağlıkçı arkadaşlarımızı, yürekleri ısıtan çayları demleyen belediye çalışanı kardeşlerimizi ve ilk günden itibaren eczanesini depremzedelere açan eczacı kardeşimizi canıgönülden tebrik ettik. Tekirdağ bu süreçte büyük bir dayanışma örneği sergiledi. İnşallah bundan sonra da desteklerimize devam edeceğiz. Asrın felaketini asrın birlikteliğine dönüştüreceğiz.”