Yıldırım 2023 Seferberlik Tatbikatı İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Yıldırım 2023 Seferberlik Tatbikatı İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

Vali Aziz Yıldırım başkanlığında Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) Toplantı Salonu’nda Yıldırım 2023 Seferberlik Tatbikatı İşbirliği ve Koordinasyon Toplantısı yapıldı.

Toplantıda tatbikatta kurumlar arası işbirliği ve kurumların neler yapacağı hakkında görüşüldü.

Toplantıda konuşan Vali Yıldırım; “10 ilimizi etkileyen çok ciddi bir deprem ile karşı karşıyayız. Tabi ki gereken her şey yapılıyor. Devletimiz yaraları saracaktır. Bundan önce bir çok yarayı sardığı gibi. Hep birlikte ele ele vereceğiz. Atanmışıyla, seçilmişiyle, askeriyle, siviliyle, sivil toplum kuruluşuyla, yerel yönetimiyle hep birlikte omuz omuza vereceğiz inşallah bu sıkıntılı durumu ortadan kaldıracağız.

Bu depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın da salimen ulaşılması için dua ediyorum. İnşallah seneye insanlar yeni yerlerine kavuşacaklar ve hayatlarına devam edecekler. Bizler de onların hayatlarını kolaylaştırabilmek için onların içinde bulundukları sıkıntıları bir nebze olsun ortadan kaldırabilmek ya da yaralarına pansuman olabilmek için varımızla, yoğumuzla gayret sarf ediyoruz.

Bu arada burada yapmamız gereken kendi işlerimiz var. Yıldırım 2023 Seferberlik Tatbikatı bunlardan biri. 2019 yılında YILDIRIM-2019 Tatbikatını yapmıştık. Bütün kurumlarımız eksiksiz o gün üzerine düşen görevi yaptılar. Herkese teşekkür ediyorum. Bugün 2023 Tatbikatı için bir aradayız. Nasip olursa bunu da yapacağız.

Arkadaşlarımız dediler ki bu tatbikata katılacak bütün 1. kişiler deprem bölgesinde. Olsun dedik. Geride kalanlarla biz devam ettireceğiz. Seferberlik bunu gerektirir zaten. Arkadaşlarımız birlikleri ile birlikte OHAL ilan edilmiş bölgelere gittiler. Oradaki insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmaya gittiler. Canla başla 24 saat esasıyla çalışıyorlar.

Onun için hep beraber birbirimizi görelim takvim aynı şekilde işlemeye devam etsin diye tatbikatı yapacağız.” dedi.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından tatbikat hazırlıkları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.