Başkan Yüksel sosyal medyada yayılan asılsız iddialara açıklık getirdi

Başkan Yüksel sosyal medyada yayılan asılsız iddialara açıklık getirdi

Başkan Yüksel sosyal medyada yayılan asılsız iddialara açıklık getirdi

Başkan Yüksel sosyal medyada yayılan asılsız iddialara açıklık getirdi

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, sosyal medyada yayılan bazı asılsız iddialarla ilgili konulara açıklık getirmek amacıyla bir kamuoyu duyurusu yayınladı.

Yüksel, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin deprem hastanesi ilam edildiği, Tekirdağ’da yakın zamanda bir deprem olacağı gibi aslı olmayan iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizerek, vatandaşlara mesnetsiz paylaşımlara itibar etmemeleri ve resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları dikkate almaları çağrısında bulundu.

KAMUOYU DUYURUSUNUN TAM METNİ

Başkan Yüksel’in yayınladığı kamuoyu duyurusunun tam metni şu şekilde:

“Ülkemizin doğusunda yaşanan yıkıcı depremin ardından, sosyal medyada yayılan asılsız haberler bilgi kirliliğine yol açmaktadır.

Bu doğrultuda, çeşitli hesaplardan paylaşılan ‘Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin DEPREM HASTANESİ olarak belirlendiği ve afet bölgesinde yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımızın helikopterlerle şehrimizdeki hastaneye sevk edileceği’ bilgisi doğru değildir!

Devletimiz, büyük afetin yaşandığı ilk andan itibaren tüm imkânlarını seferber etmiş, bu kapsamda bölgedeki tüm hastaneler ve sağlık kuruluşları teyakkuza geçerek, yaralı vatandaşlarımızın tedavisine başlamıştır.

İhtiyaç duyulması halinde, şehir hastanemiz de yatak kapasitesi ve tedavi imkânları açısından her türlü donanıma ve yeterliğe sahiptir.

Ayrıca yine bazı sosyal medya hesaplarından, ‘Tekirdağ’da şu gece / şu saatte deprem olacak! Dikkatli olun!’ içerikli paylaşımlar yapılmaktadır. Unutulmamalıdır ki; dünya üzerinde en gelişmiş teknolojiye sahip sistemler dahi, depremi önceden tespit edememektedir.

Asılsız açıklamalarla, yaşanan afetin acı kayıpları üzerinden toplumsal infiale yol açmak, vatandaşlarımız arasında topyekûn korku yaymak amacıyla afet bölgesinde yürütülen çalışmaları yetersiz ve devletimizi aciz göstermeye çabalayanlar, emniyet güçlerimizce bir bir tespit edilmektedir.

Büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti devleti, aziz milletimizin kardeşlik duygularıyla sımsıkı kenetlendiği bu zorlu günlerin de üstesinden gelecek, depremin açtığı yaraları hızla saracaktır.

Resmi kurum ve organlar dışında yapılan açıklamalara vatandaşlarımızın itibar etmemelerini önemle istirham ederim.

Saygılarımla.”