ŞARKÖY İLÇESİ ÇINARLI MAHALLESİ’NDE SOĞUK HAVA DEPOSU VE SALAMURA TESİSİ YAPIMINA BAŞLANDI

ŞARKÖY İLÇESİ ÇINARLI MAHALLESİ’NDE SOĞUK HAVA DEPOSU VE SALAMURA TESİSİ YAPIMINA BAŞLANDI
blank

 

Tarım ve hayvancılık alanında önemli projeleri hayata geçiren ve yaptığı çalışmalar ile her zaman üreticilerin yanında olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Şarköy’ün Çınarlı Mahallesi’nde bağcılığı geliştirmek ve kârlılığı artırmak amacıyla geliştirilen proje kapsamında Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisi yapımını da tüm hızıyla sürdürüyor.

BAŞKAN ALBAYRAK: “BAĞCILIĞI GELİŞTİRME ADINA ŞARKÖY’E BAĞLI ÇINARLI MAHALLEMİZDE YAKLAŞIK 16 MİLYON TL YATIRIMLA SOĞUK HAVA DEPOSU VE SALAMURA TESİSİ YAPIYORUZ”

Şarköy’e bağlı Çınarlı Mahallesi’ni ziyaret eden ve mahalle sakinleri ile bir araya gelerek talep ve önerilerini dinleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirterek, “Çınarlı Mahallesi’nde 15.659.840 TL yatırım maliyetine sahip Soğuk hava deposu ve salamura tesisimizin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. En kısa sürede inşaat çalışmalarını tamamlayarak tesisimizi Çınarlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren üreticilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Amacımız bağcılığın gelişimine katkı sağlamak ve üreticilerimizin kârlılığını artırmak. Tekirdağ tarımında üzüm; meyvesi ve yaprağıyla yükselen bir değer olmaya devam edecektir.Büyükşehir Belediyesi olarak, kırsal kalkınmaya yönelik projeleri hayata geçirmeye ve üretimi desteklemeye devam edeceğiz.Şarköy İlçesi Çınarlı Mahallesi Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisimiz şimdiden tüm üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Albayrak daha sonra Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile birlikte yapımı devam eden tesiste incelemelerde bulundu ve yetkililerden tesisin son durumu ile ilgili bilgi aldı.  Tesis için bir de kurban kesilirken Çınarlı Mahallesi sakinleri de Başkan Albayrak’a yapılan hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Toplam 956.77 m2 yapı inşaat alanına sahip Çınarlı Mahallesi Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisi’nde üç adet soğuk hava deposu (52.70 m2-58.45 m2-48.35 m2) ve 609.65 m2 büyüklüğe sahip Salamura tesisi bulunuyor. Tesiste ayrıca soyunma odaları, WC, elektrik odası, malzeme odası, su deposu ve ofis bölümleri de yer alacak.

blank