Vali Aziz Yıldırım HMY Group’un Kurduğu Tekno 4 Fabrikası’nın Açılışını Katıldı

Vali Aziz Yıldırım HMY Group’un Kurduğu Tekno 4 Fabrikası’nın Açılışını Katıldı
blank

Vali Aziz Yıldırım, Orta Doğu, Kafkaslar ve Afrika’da bulunan toplam 80 ülkeye ihracat yapan HMY Group’un Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu Tekno 4 Fabrikası’nın açılışına katıldı.

Açılış törenine Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, HMY Group’un üst düzey yöneticileri ile davetliler katıldı.

Açılı,ş HMY Group Genel Müdürü Özgür Soydan’ın konuşması ile başladı. Genel Müdür Soydan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün geldiğimiz yere çok uzun, zor ama keyifli bir yolculuğun sonunda ulaştık. Bu yolculuğun gerçekleşmesinde başta müşterilerimizin teveccühü olmak üzere, grubumuza desteği ve güveni ile tüm çalışanlarımızın yoğun emeği vardır. Burada geliştirdiğimiz projeleri Türkiye dışında 80 ülkeye ihraç etmekteyiz. Biz yüzlerce müşterimiz, çalışanlarımız ve tedarikçilerimizle büyük bir aileyi oluşturuyoruz. Bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da grup değerlerimiz çerçevesinde paydaşlarımıza katkı yapmaya devam edeceğiz. Bu gururu sizlerle paylaşıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Ardından HMY Group CEO’su Walter Ceglia ve Satın Alma Direktörü Rafael Salgado bir konuşma yaparak firma hakkında bilgiler verdiler.

Ardından konuşan Vali Aziz Yıldırım:” Çerkezköy OSB, her geçen gün gelişmeye, ülkemiz sanayi ve ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmektedir. Sanayicimizin global pazarda rekabet gücünü arttırmak amacıyla hizmet kalitesini her geçen gün geliştirmektedir.

Çerkezköy OSB açılan yeni fabrikalarla büyümeye devam etmekte. Bugün açılışını yapacağımız fabrika da ilimiz Tekirdağ’ın ve Çerkezköy’ün üretimine, istihdamına ve ihracatına katkıda bulunacaktır.

Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerimiz sınırları içerisinde yer alan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, yaklaşık 1273 hektar alanı ile Türkiye’nin en büyük ve köklü sanayi bölgelerinden biridir. Bölge dahilinde 294 sanayi kuruluşu faaliyet göstermekte ve bu sanayi kuruluşlarında yaklaşık 80 bin kişi istihdam edilmektedir.

Bölge sanayicilerimizin üretimlerinin büyük bir kısmı ihracata yöneliktir. Bölgeden  ağırlıklı olarak başta İngiltere ve Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerine, Türki Cumhuriyetlere, çeşitli Arap Ülkelerine ve ABD’ye ihracat yapılmaktadır. Bu başarıları elde eden firma yetkililerini tebrik ediyor, İSO ve TİM araştırmalarında daha fazla firmamızın yer almasını temenni ediyorum.

Tekirdağ’da 132 adet yabancı sermaye kuruluşunun bulunduğunu dile getiren Vali Yıldırım, “Hepsini tebrik ediyorum. Hepsine bu kararlarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Türkiye’de yatırım yapmak çok kolaydır. Buraya gelip de yatırım yapanlar pişman olmayacaklar. Daha çok kazanacaklar, daha çok yatırım yapacaklar, daha çok istihdam oluşturacaklar, sadece geldikleri ülkenin ya da sadece Türkiye’nin ekonomisine değil dünyanın ekonomisine de çok büyük katkılarda bulunacaklar. Üretimi artırıp insanların hayatını kolaylaştıracak ürünler elde edecekler

Perakende sektöründe mobilya mühendisliği, üretimi ve montajını yapan  bunun yanında teknoloji ve ışıklandırma çözümlerinin yanı sıra danışmanlık&tasarım alanlarında da hizmet veren HMY firmasının Çerkezköy ilçemizde kurduğu Tekno 4 isimli fabrikanın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Fabrikanın kurulmasında emeği geçen HMY Grup ve LBO Fon firması yöneticilerine, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’e ve emeği geçen diğer yetkililere teşekkürü borç biliyorum.

Konuşmaların ardından Vali Aziz Yıldırım, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Ronay Mercan ve Halim Demirtaş’a plaket takdim edildi.

Kurdele kesiminin ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler, fabrikayı gezerek üretimle le ilgili bilgi aldı.