İYİ Parti Tekirdağ olağan 3. Kongresi yapıldı. 357 oy alan Gökhan Metiner İl Başkanı seçildi.

İYİ Parti Tekirdağ olağan 3. Kongresi yapıldı. 357 oy alan Gökhan Metiner İl Başkanı seçildi.
İYİ Parti Tekirdağ olağan 3. Kongresi yapıldı. 357 oy alan Gökhan Metiner İl Başkanı seçildi. Diğer aday Ali Darıcı ise 247 Oyda kaldı.
İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanlığı 3. Olağan kongresi Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde yapıldı.
Kongrenin divan başkanlığını İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan yardımcısı M.Tolga Akalın yaptı. Diğer 7 Divan Kurulu Üyesi Edirne İl Başkanı Serpil Tütüncü, Çerkezköy ilçe başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Edirne Merkez İlçe başkanı Serpil Balcı Gören, Lüleburgaz İlçe Başkanı Nurdan Aksakal Kurtuluş, Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Nagihan Özçelik, Demirköy İlçe Başkanı Kader Kınay, İpsala İlçe Başkanı Gülçin Gürkan seçildiler.
Kongrede konuşan İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan yardımcısı M.Tolga Akalın Divanın özelikle kadın üyelerden oluştuğuna dikkat çekerek;” Lideri kadın olan bir siyasi haraketlin divanı da Kadınlardan kuruldu. Bir sonraki divan başkanı Trakya’dan çıkan bir kadın Milletvekili İYİ partiden çok güzel olur. Tüm dava arkadaşlarıma saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Bugünü büyük bir demokrasi şöleni iktidar yürüyüşünün en somut adımlarından biri olarak hatırlayacağız” dedi.
“Akşener’e Teşekkür Ederim”
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ceza alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu desteklediğini anımsatarak şunları kaydetti;” İyi partinin değerli üyelerine teşekkür borcum vardı. Ben 2. Dönem Millet İttifakının aday8ı olarak seçildim. Her zaman destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum. 2. Teşekkürümde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verdiği destek içinde İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener’e teşekkür ederim. 2023 te Her şey çok güzel olacak. 2 adaya da başarılar diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum”
“Zamlar 4 e katlandı”
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ise ekonomik krizden bahsederek;” Toyumuz var, düğünümüz var. güzel bir düğün. Bu 3. Kongremiz görüyorum ki her geçen gün daha iyiyiz. Ve iktidara yürüyen parti olarak devam ediyoruz. 2 Adayımıza da başarılar diliyorum. AK Parti’nin bizi nasıl kandırdığını liyakatsiz kadroların bizi nasıl kandırıldığını anlatmak istiyorum. Cumhurbaşkanı maaş zammını açıklıyor. İlk gün yüzde 25 ikinci günü yüzde 30 diyor. Bizden ne kadar vergi alacaklarını biliyor musunuz? 30 Milyar vergi alacaklar. Geçmiş yılın 3 katı vergi alacaklar. Tayyip bey bizi rakamlarla kandırıyor. 8 bin 500 TL ile aldığımız küçük altın sayısı 4 adet oldu. Bizi cik cukla kandırıyorlar. Zamlar 4 e katlandı. İyi parti 6 lı masa ile bu iktidarla mücadele ederken adayınız kim diye soruyor. Adayımız kim olduğu önemli değil. Biz bu savaşı kanımızın son damlasına kadar devam edeceğiz. Bu mücadeleye devam edeceğimiz söz veriyorum” dedi.
“Asla Durmayacağız”
2. Dönem İYİ Parti İl Başkalığını yapan ve son dönemde aday olmayan Sertaç Alkaya ise 2 adaya da başarılar dileyerek, sözlerini şöyle sürdürdü;” Asla durmayacağız. Asla yorulmayacağız. Asla yılmayacağız. İyileri, dün yıldırabildiler mi? Bugün de başaramayacaklar! Cesurları, dün korkutabildiler mi? Bugün de başaramayacaklar! Bizleri, dün yolumuzdan döndürebildiler mi? Bugün de başaramayacaklar! Bugün benin için çok önemli bir gün. Şerefim ve onurumla 4,5 senedir yürütüğüm Tekirdağ İyi Parti İl Başkanlığından ayrılıyorum. Her zaman daha iyiyi hedefleyerek çalıştığımız süre boyunca bana umduğumdan daha fazlasını kattınız. Birlikte çalışırken bilginizi ve deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Bugün İl Başkanlığından ayrılsam da fikirleriniz, olaylara bakış açınız ve parti içi paylaşımlarınız ile hep zihnimin bir köşesinde yer alacaksınız. Yeni yolculuğumda sizden ilham alarak çalışmaya devam edeceğim. “
“Parlamenter Sisteme Dönüş”
İYİ Parti il Başkan Adayı Gökhan Metiner ise ilk kongresinin önemine dikkat çekerek;” Bu kongreler, partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden ülkeyi kurtararak güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüşün kapısını aralayacak kongrelerdir. Dolayısıyla basit hesaplara, kişisel ikbal oyunlarına harcanmayacak kadar önemli kongrelerdir. Cesurlar hareketi bu zor süreci başarıyla geçerek partimizin iktidar yolunu aralayacaktır. İYİ parti iktidarı; İnsanımız için özgürlük, Devletimiz için itibar, Milletimiz için demokrasi ve hepimiz için güçlü Türkiye yürüyüşüdür” şeklinde konuştu.
“Önce Millet, önce Memleket’’
İYİ Parti İl Başkan Adayı Ali Darıcı ise millet ve Memleket vurgusu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in dediği gibi, ‘’Önce şahsım, önce koltuğum’’ diyenlere inat ‘’Önce Millet, önce Memleket’’ demeye geliyoruz. AMACIMIZ; demokrasinin uygulandığı, adaletin işlediği, ekonominin güçlendiği, insanların mutlu olduğu bir ülke inşa etmektir. HEDEFİMİZ; ülkemize iyi ve güçlü bir gelecek bırakmaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün açmış olduğu yolda yürüyerek, Cumhuriyetimizin tüm değerlerine sahip çıkarak ve en önemlisi NE MUTLU TÜRKÜM diyerek hedeflerimize ulaşabiliriz. 29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetimiz tam 100 yaşında olacaktır. İYİ Parti İktidarında bu yıldönümü, tıpkı 29 Ekim 1923’te cumhuriyetin ilan edildiği günün heyecanı ile kutlanacaktır. Yolumuzu, Cumhuriyetimizin 100. Yılında güçlendirilmiş parlamenter sistemin getirdiği demokrasi ve egemenlik ile aydınlatacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş ile ülkemiz yeni bir başlangıç yapacaktır.”
“Yeni Başkan Metiner”
Konuşmaların ardından yapılan seçimde 357 oy alan Gökhan Metiner İl Başkanı seçildi. Diğer aday Ali Darıcı ise 247 Oyda kaldı.
“Artık renkler bitti”
İl Başkanlığına seçilen Gökhan Metiner ise teşekkür konuşması yaptı.
Metiner konuşmasında herkesi birlikte olmaya çağırarak, şunları kaydetti;” Tek tek verdiği değerden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu bir milat bizim iktidarımız geliyor. Bunu da herkes görüyor. Burada her hangi bir zafer kazanılmadı. Yarın hep beraber çalışalım. Hep beraber genel seçimleri ve tüm belediyeleri alalım. Artık renkler bitti. Hepimiz iyi partiliyiz. Bundan sonra sadece iyi parti teşkilatı var.”
Kongreye TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi Enez Kaplan, Bşb başkanı Kadir Albayrak, İpsala Bel. Başk. Abdullah Naci Ünsal, TOBB Yön. kur. üyesi TSO Başkanı Cengiz Günay, Ak parti il başk. v. Minnet Cabbar, Ak parti il başkan yardımcısı İsmail Polat, CHP il başk. yrd. E.Benan Utku, CHP S.paşa ilçe başkanı Özgür Taşmerdivenli, CHP il kadın kolları başkanı Nurten Yontar, CHP ilçe Kadın kolları başkanı Tülay Çıtak Başbuğ, Tekirdağ Kent Konseyi Başk. Berrin Başol ve çok  sayıda partili ile davetliler katıldılar.
https://youtu.be/CTKjoQUDyow
https://youtu.be/1R_TL3dh-E4
https://youtu.be/-aDmB_D1TsU
İYİ PARTİ TEKİRDAĞ İL BAŞKANI GÖKHAN METİNER’İN LİSTESİ
Fotoğraf açıklaması yok.