Vali Aziz Yıldırım Z Kütüphane, Spor Salonu ve Laboratuvarın Açılışını Yaptı

Vali Aziz Yıldırım Z Kütüphane, Spor Salonu ve Laboratuvarın Açılışını Yaptı

Vali Aziz Yıldırım Yunus Emre İlkokulu’nda kurulan Z Kütüphane, Spor Salonu ve Laboratuvarın açılışını yaptı.

Vali Yıldırım, İlk olarak içerisinde 3650 adet kitap, 7 adet bilgisayar ve 1 adet yazıcı bulunan Şehit Piyade Uzman Çavuş Nihat Kara Kütüphanesi’nin açılışı yaptı.

Açılışta konuşan Vali Yıldırım; Önemli olan Şehitlerimizi hatırlamaktır. Onların niçin Şehit olduklarını çocuklarımıza anlatmaktır. Bu vatan hakikaten çok kıymetlidir. Bu vatan için şehitler verdik. Gençlerimize, yeni nesillere bunun çok iyi anlatılması lazım. İnsanın en değerli varlığı dünyada canıdır denir. Canından vazgeçiyorsa demek ki, canından daha fazla sevdiği başka bir değer var. Vatanı var, inancı var, bu ezanlar var, bayrak var. Bayraklar inmesin, ezan dinmesin diye Mehmet Akif’in dediği gibi “Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor.” Hakikaten bu bayrak inmesin diye pek çok şehit veriyoruz. Hala da mücadelemiz aynı şekilde devam edecek. Bizim kimsenin malında, vatanında, toprağında gözümüz yok ama bizim vatanımızda, devletimizde, toprağımızda gözü olanlar varsa da sonuna kadar mücadele ederiz.

Allah hayırlı, uğurlu eylesin. Burada çocuklarımıza kütüphanemiz faydalı olsun. Güzel kitaplar okuyup güzel bilgiler edinsinler. Çocuklarımız en güzel şekilde yetişsin.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Akabinde Vali Yıldırım, Şehidimizin Babası Kemal Kara’ya plaket taktim etti. Ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler kütüphaneyi gezdi.

Ardından Vali Yıldırım hayırseverler ve okul aile birliği tarafından yaptırılan spor salonunun açılışını yaptı. Vali Yıldırım, spor salonunun yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek plaket taktim etti.

Son olarak Vali Yıldırım, hayırseverler ve okul aile birliği tarafından yaptırılan fen laboratuvarının açılışını yaptı. Vali Yıldırım laboratuvarın hayırlı olmasını temenni etti ve laboratuvarın kurulmasında emeği geçenlere plaket taktim etti. Ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler laboratuvarı gezdi.

Vali Yıldırım’a açılışlar sırasında Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık,  Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve ilçe protokolü eşlik etti.