Tarım Kooperatiflerinde Kadının Güçlendirilmesi Projesinin İkinci Toplantısı İtalya’da Düzenlendi

Tarım Kooperatiflerinde Kadının Güçlendirilmesi Projesinin İkinci Toplantısı İtalya’da Düzenlendi

Silivri Belediyesi’nin koordinatörlüğünde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin de ortak olarak yer aldığı Avrupa Birliği Erasmus Projeleri kapsamında desteklenen 2021-1-TR01-KA220-ADU-000029357 numaralı “Women empowerment in agricultural cooperatives” (Tarım Kooperatiflerinde Kadının Güçlendirilmesi) isimli projenin ikinci toplantısı İtalya’nın Bari şehrinde tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıya Üniversitemiz proje yürütücüsü Prof. Dr. Gülen ÖZDEMİR ve proje ekibinden Dr. Öğretim Üyesi Emine YILMAZ,  Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ziraat Yüksek Mühendisi Aslı UÇMAN, Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mualla VARLIOĞLU, SYGD Ankara’dan Merve YILMAZ, Legacoop Puglia Kooperatifler Birliği Başkanı Carmelo ROLLO, İspanya AGACA’dan Sara ALARCON, İtalya Legacoop Puglia’dan Katia De LUCA ve ekibi katıldı.

Toplantının ilk günü Legakoop Başkanı Carmelo ROLLO ve Katia De LUCA’nın açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Gülen ÖZDEMİR’in yaptığı sunum ile devam etti. Toplantıda diğer proje ortakları da gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgiler paylaştı. Aynı gün öğleden sonra Coop. Alleanza tüketim kooperatifi ziyaret edildi ve yönetici Giovanni PAGANO’dan bilgi alındı. Toplantının ikinci günü, Anna SETTANNİ (Social Coop. Terre di Puglia Libera Terra Başkan Yardımcısı) ve Prof. Dr. Barbara De RUGGİERİ (EIT Food We Lead – A program for women entrepreneurship and leading) ile bilgi paylaşımında bulunuldu.

Proje, tarım kooperatiflerinde gerekli olan yetişkin eğitiminin desteklenmesi, yetişkin eğitimcilerinin kapasitesinin artırılması, kadınların ekonomik olarak güçlenmesi ve temel yetkinliklerinin artırılmasını kapsamaktadır. Projenin üçüncü toplantısı İspanya’da, dördüncü toplantısı ise Ankara’da gerçekleştirilecektir.