Destek AFAD Gönüllüsü Kimlik Taktim Töreni düzenlendi.

Destek AFAD Gönüllüsü Kimlik Taktim Töreni düzenlendi.

AFAD Müdürlüğü tarafından düzenlenen saha eğitimlerini tamamlayarak Destek AFAD Gönüllüsü olmaya hak kazanan gönüllülere kimliklerini taktim etmek amacıyla Kimlik Taktim Töreni düzenlendi.

Süleymanpaşa ilçemizde bir otelde gerçekleştirilen törene, Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Asalet Karabulut, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, AFAD İl Müdürü Recep Erol, AFAD personeli ve AFAD Gönüllüleri katıldı.

Tören, AFAD İl Müdürü Recep Erol’un konuşması ile başladı. İl Müdürü Erol konuşmasında Destek AFAD Gönüllüleri hakkında bilgiler verdi.  Akabinde Destek AFAD Gönüllüsü videosu izlendi.

Ardından Özel Mensucat Ekip Lideri Necip Koyun bir konuşma yaptı. Sonrasında Şarköy Arama Kurtarma Derneği Başkanı Ekip Lideri Hüseyin Yaldız bir konuşma yaparak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sonrasında konuşan Vali Yıldırım; “Gönüllüler bütün afetlerde profesyonel ekiplerin gelmesinden önce afet bölgesinde afete uğrayanlara, yardıma ihtiyacı olanlara yardıma koşan insanlardır. İşte bunlar sizlersiniz. Hepinizi tebrik ediyorum.

Afet konusunda ne kadar eğitimli olursak, hem kendimize hem sevdiklerimize hem çevremize o kadar faydalı olabiliriz diye düşünüyorum. Çünkü bu işle görevli ekiplerin gelmesinden önce afet bölgesinde sizler varsınız.

Ne zaman baksak bir yerde sel oldu diye AFAD orada, Ne zaman baksak deprem oldu AFAD orada. Velhasıl kelam AFAD ihtiyacımızın olduğu her yerde AFAD çalışanları var, AFAD Gönüllüleri var yani sizler varsınız. Daha fazla eğitimli olmanızla ben inanıyorum ki afet anında meydana gelecek hasarlar ve kayıplar o derece az olacaktır.

Bu çabaların her zaman devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Ardından Kimlikler, Vali Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.