Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Çorlu Belediyesi aralık ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un başkanlığında Çorlu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce üç ek gündem maddesinin Meclis gündemine alınması oy birliğiyle kabul edildi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi ve diğer tüm kurumlarca Çorlu’da gerçekleştirilen genel çalışmalar hakkında yaptığı aylık sunum ile meclis üyelerini bilgilendirdi.

Aralık ayı olağan meclis toplantısında alınan kararla şu şekilde oldu:

– Sosyal Etkinlikler ve STK’lar Komisyonu’nda Polat Türkoğlu’dan boşalan koltuğa Meclis Üyesi Medet Çağlayan Erel oy birliğiyle seçildi.

– Tarım, Hayvancılık ve Orman Komisyonu’nda Polat Türkoğlu’dan boşalan koltuğa Meclis Üyesi Mümin Kelle oy birliğiyle seçildi.

– Kadro ihdas edilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

– Kadro derece ve unvan değişikliği yapılması konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

– Birimler arası ödenek aktarması yapılması konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliğiyle kabul edildi. Meclis’e verilen arada toplanan komisyonun aldığı ödenek aktarma kararı oy birliğiyle kabul edildi.

– Mülkiyeti Çorlu Belediyesine ait olan, imar planlarında okul alanı olarak kalan Yenice Mahallesi’ndeki parselin Maliye Hazinesine devri talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

– Kamuya terkli alanda planlanan ağaçlandırma çalışması kapsamında, ağaçlandırma çalışmalarının TED Koleji tarafından yapılması şartıyla oluşturulacak TED Çorlu Koleji Hatıra Ormanı isminin verilebilmesi için protokol imzalanabilmesi amacıyla belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

– Kamuya terkli alanda planlanan ağaçlandırma çalışması kapsamında, ağaçlandırma çalışmalarının Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları tarafından yapılması şartıyla oluşturulacak Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Okulları Hatıra Ormanı isminin verilebilmesi için protokol imzalanabilmesi amacıyla belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

– Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olup Çorlu Belediyesine tahsisli Atakent Kapalı Pazar Yeri alanında verilecek Kuran kursu verilebilmesi için yer tahsisi talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

– Namık Kemal Üniversitesi ile protokol yapılabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

– İlçemizdeki okullara malzeme yardımı yapılabilmesi konusunun görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

– 2023 yılı Çorlu teması “Cumhuriyet” olarak oy birliğiyle kabul edildi.

– Engelli vatandaşların Çorlu Belediyesi Düğün Salonu’ndan ücretsiz olarak faydalanabilmesi talebinin görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edildi.

– İmar planı değişiklikleri görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

– Meclis Üyesi Bilgehan Çağlar tarafından Meclis’e okunan İmar Komisyonu raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

– Trakya Kalkınma Ajansı ile protokol yapılabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

– Ada Etüd Komisyonu kurulması hususunun görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.

– Hatip Mahallesi’nde özel endüstri bölgesi kurulmasına yönelik Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gelen görüş yazısının görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.