BUGÜNÜMÜZÜ ONLARA AYIRDIK

BUGÜNÜMÜZÜ ONLARA AYIRDIK

Tekirdağ Süleymanpaşa da hizmet veren ZİÇEV Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan çocukların gazeteci Ersin Bilmeç’in doğum gününde yaptıkları kutlama mesajından bihayli duygulanan Bilmeç bu gün ZİÇEV’e giderek orada eğitim gören öğrencilerle buluştu.
Gazeteci Ersin Bilmeç şube başkanı Rukiye Güneş, Yaşar Güneş, görevli rehber öğretmenler, Fatma Arslan Sarılarlı ve çok sayıda öğrenciyle buluştu.
Muhteşem bir gün geçirdiğini söyleyen gazeteci Ersin Bilmeç herkesin bu güzelliği yaşaması gerektiğini vurguladı.

Ziyaret sonunda günün anısına fotoğraf çekildi. Tekrar görüşmek üzere vedalaştılar.

ZİÇEV HAKKINDA:

Tekirdağ Şubemiz, 19.Eylül.1991 tarihinde Abdullah Güneş Başkanlığında kuruldu. 1992 yılında, Dereağzı Mevkiinde bulunan Köy Hizmetlerinin eski binası onarılıp döşenerek Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete açıldı. Bu Merkez, Tekirdağ’da zihinsel yetersiz çocuk ve bireylere hizmet sunan ilk kuruluş oldu. 1997 yılının Haziran ayından itibaren ise, devlet-vatandaş katkısı ile, dört bin metrekarelik alanda yapımını başardığı dört katlı yeni binasında özel eğitim ve rehabilitasyon hizmeti vermeye başladı. Sonraki yıllarda, Genel Merkezin girişimleri ve Milli Piyango İdaresinin şükranla karşıladığımız desteği ile eğitim binasına köklü bir onarım yapılmış, iç donanımı tamamen yenilenmiştir. Tekirdağ Şubemizde, kurulduğu günden bu yana Rukiye Güneş’in, Başkan olan eşi Abdullah Güneş’e verdiği destek ve eğitim hizmetinin bugünkü düzeye gelebilmesi için, görevli uzmanların yanı sıra yaptığı özverili çalışmalar yadsınamaz.

Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezimiz, 01 07 2005 tarihli ve 5375 sayılı Engelliler Kanunu gereğince yasal işlemlerini tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığından çalışma iznini almıştır.

Okulumuz, bir ZİÇEV kuruluşu olan Özel Makbule Ölçen Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü‘ne bağlı olarak 27 12 2007 tarihinde yeni dönem hizmetine başlamıştır.

Yapılan nöbet değişikliği sonucu Rukiye Güneş, devraldığı Başkanlık görevini halen sürdürmekte ve gönüllü arkadaşlarıyla birlikte başarılı çalışmalar yapmaktadır.

Yönetim Kurulu
Başkan Rukiye GÜNEŞ
Başkan Yardımcısı Metin ZORBA
Sekreter Üye Süleyman GÜL
Sayman Üye Mehmet Sabri YÜCE
Üye Mehmet DİLBAZ