SÜLEYMANPAŞA BAĞ BOZUMU ŞENLİĞİ 2023

SÜLEYMANPAŞA BAĞ BOZUMU ŞENLİĞİ 2023

SÜLEYMANPAŞA BAĞ BOZUMU ŞENLİĞİ 2023

Bağ Bozumu etkinliği düzenlendi
Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü bağ bozumu Senliği düzenledi.

Programda Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünde yetişen üzümlerin fotoğraflar görücüye çıktı. Üzümlerden yapılmış içinde ise Türk bayrağı olan Türkiye Haritası ise büyüledi.
Türkiye’nin bir çok noktasında yetişen üzüm çeşitlerinin yanı sıra Tekirdağ’a özgü üzümlerde bağ bozumu şenliğinde sergilendi.
Program da konuşan Tekirdağ Bağcılık araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, üzüm üretimin Ülke açısından önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti;” Üzüm Türkiye ve Süleymanpaşa için çok değerli bir ürün Bağcılık araştırma Enstitüsü 1930 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle kurulmuş bir kurum. 100 yıla yakın bir ömrü olan kurumda çalışmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Bu anlamda 100 yıla yakın bir süredir AR-GE yapıyoruz. Üretim faaliyetlerimiz var, basta fidan üretimi ve bağcılık teknolojileri ile ilgili eğitim faaliyetlerini de yürütüyoruz.”

“Çiftçimize Önder Olmaktadır”

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ise Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsünün çiftçimize örnek olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü;” Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Her geçen sene bizim kendi topraklarımıza özgü üzümleri yetiştirmekte ve çiftçimize önder olmaktadır. Bunun yanında yeni bahçelerinde ürettiği üzümleri isleyip piyasaya sürmekte. Bunun yanında pekmez, üzüm çekirdeği, bizim de Belediyemizin çay bahçelerinde kullandığımız üzüm sularının üretimini yapmaktadır. Ben burada çalışan bütün arkadaşlarıma, mühendislerimize, personellerimize teşekkür ediyorum. Süleymanpaşa Belediyesi olarak üzümü kendi yöremizde tanıtmamız lazım. ” dedi.
“Cazibe Merkezi Oluşturuyor”
Tekirdağ Vali Yardımcısı ve Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler ise Türk Çiftçisinin yavaş yavaş üzüm üretimini bıraktığını ifade ederek;” Bu etkinliğin Bir farkındalık günü olmasını diliyorum. Yavaş yavaş bu alandan çekilen çiftçilerimizin yeniden bu alana gelebilmesi için cazibe merkezi oluşturmak amacıyla bir etkinlik olmasını temenni ediyorum. İnşallah Tekirdağ Bağcılık araştırma Enstitümüz tarafından yapılan çalışmalar Tekirdağ’ımız ve ilçemiz için güzel sonuçlar doğurur. Burada çok ciddi çalışmalar var. Bir Vali Yardımcısı olarak tarım da bana bağlı olduğu için konuyu yakından biliyorum. 1400 civarında yerli üzüm çeşidi, 150 civarında da yabancı üzüm çeşidine ev sahipliği yapıyor. Burada AR-GE ve bilimsel çalışmalar yapılıyor. Sonucunda Ülkemiz için verimli, en dayanıklı üzüm çeşitlerinin çoğaltılması için gayret sarf ediliyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Süleymanpaşa Belediyesi Pasa Halk Dansları Topluluğu halk oyunları gösterisini sundu. Verimli bir yıl geçmesi için dualar okudu.
Protokol üyeleri ve Tekirdağ Halkı Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsüne ait alanda yetiştirilen alanı gezerek hasat yaptı.
Yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı ve Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş, CHP Tekirdağ İl Başkanı Volkan Nallar, MHP Tekirdağ İl Başkanı Fethi Şirin, MHP Süleymanpaşa İlçe Başkanı Yakup Tantan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Sahin, Tekirdağ Bağcılık araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Tekirdağ Il Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu ve Vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.