MEVLİD KANDİLİ MESAJI

MEVLİD KANDİLİ MESAJI

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.v.)’in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan MevlidKandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderilen ve insanların en hayırlısı olan Peygamber Efendimiz’in yeryüzünü şereflendirmeleri insanlık tarihinin en müstesna hadiselerinden biridir.
Hz. Peygamberin dünyaya teşrifiyle, her türlü şiddetin, zulmün ve istismarın had safhada yaşandığı, insanların güvene, huzur ve istikrara ihtiyaç duyduğu cahiliye dönemi sona ermiştir. Rahmet Peygamberinin gelişiyle zulüm ve adaletsizlik ortadan kalkmış, yeryüzüne güven, huzur, istikrar ve saadet gelmiştir.
Mevlid Kandili, Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini yeniden hatırlamak için bir fırsat, İslam’ı müjdeleyen rahmet elçisi sevgili Peygamberimizin, engin hoşgörüsünü, merhametini, güzel ahlakını, yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yenilenme zamanıdır.
Müslümanlar için güzelliklere erişme, af ve mağfirete ulaşmanın vesilesi olan bu gecenin birlik ve beraberliğimize, dirlik ve düzenimize vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın MevlidKandili’ni ve Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutluyor, bu gecenin ve bu haftanın hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.