24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde program düzenlendi.

Programa Valimiz Sayın Recep Soytürk ve eşi Nurdan Soytürk Hanımefendi’nin yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ahmet Çetin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Emekli Öğretmen Bahriye Adalı ve öğretmenler katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Emekli Öğretmenler adına Kemal Ermantaş’ın konuşmasıyla başladı.Ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Öğretmen Umut Can Simsar bir konuşma yaptı.

Sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan yaptı.

Ardından konuşan Vali Soytürk; “Öncelikle öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum. Hepinize sağlık ve başarı diliyorum. Siz öğretmenler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, gençlerimizi çağdaşlaşmanın gerektirdiği bilgi ve beceri ile donatıyorsunuz. Bir taraftan da milli ve manevi değerlerle de yoğuruyorsunuz ve tavırlarınızla rol model oluyorsunuz. Dolayısıyla bize düşen, hepimize düşen size yardımcı olmaktır.

3 aydır Tekirdağ Valisi olarak çalışıyorum. 3 aydır özellikle okullar konusunda, deprem yönetmeliğine göre yıkılmış olan okulların yeniden yapılmasıyla ilgili çalışıyorum. Defalarca toplantılar yaptık, defalarca Ankara’ya gittik. Takip ettik ve sonuçta bir çatıyı çattık. Başta Milli Eğitim Bakanımıza şükranlarımıza arz ediyorum. Genel Müdürlerimize, Strateji Başkanımıza şükranlarımıza arz ediyorum. Çünkü okullar için Ankara’ya gittik, çalıştık ve programa uydurduk. Bunların bir kısmının ihale onayları geldi. Özellikle Aralık ayından itibaren hemen hemen her gün bir okulun ihalesi var. Bir kısmı da gelmek üzere onları da takip ediyoruz. Dolayısıyla siz değerli öğretmenlerimizin görev alacağı, çalışacağı alanları daha güzel daha kaliteli hale getirmeye gayret ediyoruz.

Bu arada birçok hayırsever okullar yapıyor. Başta Büyükşehir Belediyemize şükranlarını sunuyorum. 11 tane ilçeye 11 okul yapmış. Sendikalar, odalar ya da hayırsever iş adamları okullar yapmış. Bir çalışmamız var. Bu hayırseverleri toplayıp bir Teşekkür Belgesi vermek istiyoruz. Onlar zaten yapmışlar ama bir kere daha şükranlarımızı arz edelim, teşekkür edelim diye bir “Teşekkür Belgesi” hazırladık, yakın bir tarihte inşallah onları sunacağız.

Teşekkür Belgesi demişken. Bugün Öğretmenler Günü münasebetiyle LGS sınavlarında öğrencilerine diğer öğretmenlerden daha çok soru çözdürerek başarılı olan öğretmenlerimize Başarı Belgesi hazırlattım. Bugün burada merkezdeki öğretmenlerimize bizzat ben vereceğim ama ilçelerde de Kaymakam arkadaşlarımız törenle bu belgeleri öğretmenlerimize sunacaklar. Bu sadece akademik başarıyla sınırlı değil. Geçtiğimiz günlerde 10 Kasım törenlerini hep beraber izledik. Hakikaten olağanüstü bir törendi. Katıldığım ve gördüğüm en güzel törendi. Emeği geçen 13 öğretmenimize belgelerini hazırlanıp bizzat okula gideceğim kendilerine teslim edeceğim.

Bütün öğretmenlerimiz çalışıyor ama bazı öğretmenlerimiz biraz daha çok çalışıyor ve Atatürk’ün de dediği gibi “bizim ihtiyacımız olan şey, çalışmak, çalışmak çalışmaktır.” Daha çok çalışmalıyız. Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için her geçen gün daha böyle daha da çok çalışmalıyız. Biz yöneticiler olarak çalışan personelimizi çalışan öğretmenlerimizi bulup onların başarı belgesini vermeliyiz diye düşünüyorum. Ben bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun değerli öğretmenleri, Şehit olan öğretmenlerimiz, ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. Emekli olan öğretmenlerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Genç, çalışan değerli öğretmenlerimize de başarılar diliyorum ve hepimize sayılar sunuyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının akabinde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama mesajı okundu.

Sonrasında ilimiz genelinde öğretmenlik mesleğine yeni başlayan 289 öğretmeni temsilen 22 öğretmen yemin etti.

Yemin edilmesinin ardından yıl içinde emekliye ayrılan 256 öğretmeni temsilen ilçelerimizden programa katılan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgeleri”ni Vali Soytürk taktim etti.

Sonrasında 2023 Yılı LGS kapsamında gerçekleştirilen Merkezi Sınav sonuçlarına göre yapılan değerlendirmede Süleymanpaşa ilçemizde ödül alamaya hak kazanan 53 öğretmene “Başarı Belgeleri”ni Vali Soytürk taktim etti.

Devamında 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi.

Tekirdağ Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programın sunulmasının ardından tören sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.