Vali Aziz Yıldırım Mubea Aviation Havacılık Fabrikasının Temel Atma Töreni’ne Katıldı

Vali Aziz Yıldırım Mubea Aviation Havacılık Fabrikasının Temel Atma Töreni’ne Katıldı

Vali Aziz Yıldırım, karbon fiber malzemeden uçak parçası üretimi yapacak olan Mubea Aviation Havacılık Fabrikasının Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Ergene İlçemiz Avrupa Serbest Bölgesi’nde yapılan Temel Atma Töreni’ne Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşcı, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Fahrettin Akçal, Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Akif Ertekin, Avrupa Serbest Bölge Müdürü Eyüp Daşkın, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Mubea Aviation Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Koch, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları ve davetliler katıldı.

Mubea Aviation Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Koch, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Avrupa Serbest Bölge Müdürü Eyüp Daşkın bir konuşma yaparak yeni fabrikanın hayırlı olmasını temenni etti.

Ardından konuşan Vali Yıldırım; “Tekirdağ hakikaten bir sanayi üssü haline geliyor. 13 tane Organize Sanayimiz ve 1 tane Avrupa Serbest Bölgesi üretim yapmaya devam ediyor ve Türkiye’nin ekonomisine katma değer sağlıyorlar. Çok ciddi üretimlerimiz var, çok ciddi ihracatımız var ve Türkiye’nin istihdamına da çok büyük katkılarda bulunuyoruz. 36 yabancı ülkeden 141 adet firmamız var, fabrikalarımız var ve bunların sayıları gün geçtikçe artıyor. Türkiye çok büyük bir avantaja sahip, Doğuyla Batıyı birleştiren bir yol üzerinde.

Dünya bildiğiniz gibi kalabalıklaşıyor belki ama bizim tabirimizle aslına bakarsanız küçülüyor bir taraftan da çünkü ulaşım imkanları o kadar hızlanıyor, globalleşiyor, bir yerde üretim yapıp dünyanın başka bir yerine götürüp müşterilere sunuyorsunuz. Onun içindir ki yatırımcılar bizim ülkemizi tercih ediyorlar. Tekirdağımızı tercih ediyorlar. Bizde bununla gurur duyuyoruz. 3200 fabrikanın 141’i yabancı sermayeli fabrika. Böyle olunca bunların sayısının artmaması için herhangi bir sebep yok.

Sermaye nerede kendine uygun alan bulursa oraya akıp gidiyor ve bizim ülkemizin o anlamda yabancı sermayenin girmesi açısından da çok önemli bir lokasyonda olduğunu düşünerek hakikaten burada yatırım yapmanın avantajlı olduğunu ortaya koyuyoruz. Ortaklık kuran değerli arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyoruz. Tekirdağımız için hayırlı, uğurlu olsun. Bu tesisler burada kalmayacak daha da çoğalacaklar, gereken kolaylığı her zaman göstereceğiz, üzerimize düşeni varsa yapacağız.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Yıldırım ve beraberindekiler butona basarak temel atmayı başlattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.