Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi

Hafızlık İcazet Merasimi Düzenlendi

“Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi” çerçevesinde Çorlu İlçe Müftülüğü ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde öğrenciler hafızlık eğitimi almaktadır.

Bu kapsamda hafızlık eğitimi alan ve icazet almaya hak kazanan 41 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Çorlu ilçemiz Hz. Ebubekir Camii’nde düzenlenen merasime Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İl Müftü Yardımcısı Yusuf Bektaş, Çorlu Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Eyüp Sultan Cami Baş Müezzin Kayyımı Kurra Hafız Hasan Tok, İstanbul Mecidiyeköy Merkez Cami Baş İmam Hatibi Kurra Hafız Ali Derman, İl Müftülüğü personeli, hafızlar, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

İcazet Merasimi’nde konuşan Vali Yıldırım; “41 evladımızı Kuran-ı Kerim’i hıfzettikleri için tebrik ediyorum. Onlara bu kutlu yolda hem rehberlik eden, önderlik eden hem de onların bu vazifelerini bir an önce bitirebilmelerini, en güzel şekilde bitirebilmelerini temin eden çok kıymetli hocalarımızı tebrik ediyorum. Evlatlarını Kuran-ı hıfzetmek için gönderen anne-babaları tebrik ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim sayılarınızı artırsın. Bu kutlu yolculuğa çıkacak evlatlarımızın sayısını artırmak için Sayın Cumhurbaşkanımız çok büyük emekler sarf ettiler. Bunun için pek çok imkanlar sağlandı, kurslar açıldı. Bu kursların iaşeleri temin edildi. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu kurslarımızla çok güzel ilgilendi. Hayırsever vatandaşlarımız da destek oldular. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.

Ardından icazet almaya hak kazanan hafızlara Hafızlık Belgesi ve ödülleri, Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından taktim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.