Çorlu Ticaret Ve Sanayi Odası Enis Sülün Konferans Salonu Ve Gösteri Merkezi’nin Açılışı Yapıldı

Çorlu Ticaret Ve Sanayi Odası Enis Sülün Konferans Salonu Ve Gösteri Merkezi’nin Açılışı Yapıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın 65’inci yılında, Çorlu’nun ekonomik ve kültürel kalkınmasına katkılar sağlayacak olan Enis Sülün Konferans Salonu ve Gösteri Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Açılışa Vali Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcısı Murat Eren, Çorlu Kaymakamı Mustafa Eldivan, Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdin Noyan, Tekirdağ TSO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ Borsası Başkanı Osman Sarı, Çerkezköy TSO Başkanı Ahmet Çetin, eski Tekirdağ Milletvekili ve eski TSO Başkanı Metin Akgün çok sayıda işadamları yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Açılış, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı.

Akabinde Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdin Noyan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt bir konuşma yaparak konferans salonunun hayırlı olmasını temenni etti.

Ardından konuşan Vali Yıldırım; “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Çorlu’yu Trakya Bölgesi’nin en gelişmiş sanayi ve ticaret merkezi yapmak için sürekli üreten, üyelerine etkin hizmet sunan, ekonomik ve sosyal kalkınmada öncü rol oynayan bir kuruluştur. Her geçen büyüyen ve dönemin ihtiyaçlarına göre yenilenen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlamakta ve bölgemizin sosyoekonomik kalkınmasında etkin rol oynamaktadır.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Araştırması”na göre Çorlu’dan 29 firma, ilk 500 firma arasında yer almaya hak kazandı. Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında Çorlu’dan 29 firmanın yer alması bizleri gururlandırdı. Türkiye’nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan ve ülkemize değer katan tüm firmalarımızın yöneticileri ve personelini tebrik ediyor; bu firmaların sayılarının artmasını temenni ediyorum.

Hepinizin bildiği gibi 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız depremzede vatandaşlarımızın acılarını dindirmek ve onlara bir nebze olsun teselli olmak için seferber oldu.

Bununla birlikte sanayicilerimiz ve iş adamlarımız da yardım seferberliğine büyük katkıda bulundular. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası deprem bölgesine içerisinde gıda, temizlik ve çeşitli ihtiyaç malzemeleri bulunan pek çok yardım tırı gönderdi. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için yardım seferberliğe katılan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan’a, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan’a, sanayicilere ve iş adamlarına teşekkür ediyorum.

Konferans salonları, gerektiğinde alanında uzman kişilerin konuşma yaptığı ve vatandaşların toplu olarak bilgilendirildiği, gerektiğinde kültürel etkinliklerin yapıldığı bazen de sanatsal gösterilerin sergilendiği alanlardır. Bu alanların artması, vatandaşlarımızın kişisel-sosyal gelişimi açısından oldukça önemlidir.

Açılışını yapacağımız Enis Sülün Konferans Salonu’nda sanayicilerimiz, iş adamlarımız ve personel birçok konuda eğitimler alacak, mesleki bilgi ve becerilerin artırılması sağlanacak ve daha doğru ve etkili kararlar almak için istişarelerde bulunulacaktır.

Bu vesileyle, Enis Sülün Konferans Salonu’nun hayırlara vesile olmasını diliyor, konferans salonunun kurulmasında emeği geçen Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan’a, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan’a ve emeği geçen diğer görevlilere emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından Vali Yıldırım, Çorlu TSO geçmiş dönem yönetim kurulu başkanları Metin Akgün, İhsan Erik ve İsmail Güleroğlu’na plaket taktim etti.

Sonrasında konferans salonuna ismi verilen Çorlu TSO hizmet binasının yapımında ve açılışında büyük emeği olan eski başkan merhum Enis Sülün’ün kızı Sezen Korkmaz’a Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından plaket taktim edildi.

Plaket taktimlerinin ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Ardından deprem bölgesinden seslerini duyuran, depremzede dayanışmasının fevkalede örneği olan Antakya Medeniyetler Korosu, konferans salonunda sahne aldı.

Muhteşem bir performans sergileyen Antakya Medeniyetler Korosu, Vali Aziz Yıldırım, eşi Güllühan Yıldırım, protokol üyeleri ve davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.