Vali Aziz Yıldırım Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi Aday Din Görevlileri Mesleğe Hazırlık Eğitimi 1. Dönemi Açılış Programı’na Katıldı

Vali Aziz Yıldırım Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi Aday Din Görevlileri Mesleğe Hazırlık Eğitimi 1. Dönemi Açılış Programı’na Katıldı

Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi Aday Din Görevlileri Mesleğe Hazırlık Eğitimi 1. Dönemi Açılış Programı, Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Vali Aziz Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Zeki Sayar, İl Müftüsü Mustafa Soykök, Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi Müdürü Abdullah Arslan ve aday din görevlileri katıldı.

Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi Müdürü Abdullah Arslan bir konuşma yaparak katılımcıları bilgilendirdi. Müdür Arslan konuşmasında şu ifadeler yer verdi; “Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi’nde 111 aday din görevlisi eğitim görecek eğitim 05 Haziran 2023, 19 Ocak 2023 tarihleri arasında yapılacak.”

Ardından Diyanet İşleri Başkanlık Müşaviri Zeki Sayar bir konuşma yaparak eğitimin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Sonrasında bir konuşma yapan Vali Yıldırım; “Eğitim ömrün her aşamasında önem taşıyor. Okullarda temel eğitimler alıyorsunuz ama bu hangimiz açısından olursa bir mesleği devam ettirebilmek için yeterli gelmiyor. Daha önceden pek çok kurum, devlet daireleri belirli nitelikler sahip olan, belirli eğitimleri almış olan kişileri sınavlar imtihanlar yapmak suretiyle kendi teşkilatları içerisinde alıyor, görevlendiriyor ve bunlardan görev bekliyor. Artık günümüz dünyasında o kadar hızlı gelişmeler var ki yıllar öncesinde gördüğümüz bu eğitimler yetmez oluyor. Günümüzün meselelerine yeni bakış açıları ya da bugüne kadar bize lazım olmayan, hiç aklımıza gelmeyen bir meselenin nasıl çözüme kavuşturulacağı konusunda sıkıntılar yaşanmaya başladı. Bu hızlı gelişme bize bunu getirdi. Onun içindir ki biz devlet kurumları olarak mensuplarımızın belirli niteliklere sahip olmasını arzu ediyorsak, o zaman onlardan neler beklediğimizi de açıkça söylememiz lazım. Onun içindir ki 1970’li yıllarda başlayan eğitim merkezleri artık bugün daha da önem taşımaya başladı. Onun içindir ki sadece dini eğitim merkezi olmaktan öte bir de akademi haline getirilip onun altında ihtisas merkezlerinin kurulması ihtiyacı hasıl oldu. Bugün burada sizler Tekirdağ açısından bir tarihe şahitlik ediyor ve onun bir mensubu oluyorsunuz. İlk eğitim sizlerle başlıyor. İlkler her zaman önemlidir, her zaman daha çok ihtimam ister ancak sonraki eğitimlerde de bir önceki eksikliği tamamlar. Daha da uzman haline gelir, daha da güzel eğitimler vermeye gayret ederiz. Bu eğitim merkezinin hayırlara vesile olması için Cenab-ı Allah’a niyaz ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.