DİN GÖREVLİLERİ 1. DÖNEM MESLEĞE HAZIRLIK EĞİTİMİ AÇILIŞI YAPILDI

DİN GÖREVLİLERİ 1. DÖNEM MESLEĞE HAZIRLIK EĞİTİMİ AÇILIŞI YAPILDI

Örgün ve yaygın eğitim kapsamındaki din eğitimi ve öğretimi faaliyetlerinde, eğitim süreçlerindeki öğrencilere yönelik her türlü manevî danışmanlık ve dinî rehberlik hizmetlerinde İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile İl Müftülüğünün iş birliği imkânlarını genişletmek amacıyla Eğitimde İş Birliği Protokolü hazırlandı. Hazırlanan Protokol Vali Aziz Yıldırım başkanlığında İl Millî Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve İl Müftüsü Mustafa Soykök tarafından 7 Haziran 2023 Çarşamba günü Tekirdağ Diyanet Eğitim Merkezinde imzalandı.
Tekirdağ Kuran Eğitim Merkezinde ‘DİYANET AKADEMİSİ’ Tekirdağ Dini İhtisas Merkezi olarak aday din görevlileri 1. dönem mesleğe hazırlık eğitimi açılış töreni yapıldı. Açılışa Tekirdağ valisi aziz Yıldırım Başkanlık Müşaviri Zeki Sayar Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof.blank

blank Dr. Hasan Keskin Tekirdağ il Müftüsü Mustafa Soykök İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Selami Sayın Aile Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu müftülük görevlileri akademi kursiyer öğretmenleri ve kursiyerler törene katıldı.

Protokol ile resmi ve özel temel eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki öğrencileri, öğrenci velileri ile Halk Eğitimi Merkezleri, müftülüklere bağlı Kur’an kursları, Diyanet Gençlik Merkezleri vb. yerlerden hizmet alan vatandaşlarımıza millî, manevî, ahlâkî, insani ve kültürel değerlerin benimsetilmesi; onların meslekî, akademik, sportif, sanatsal, kültürel, sosyal ve yabancı dil vb. alanlarda yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerin kazandırılması, öğretmen ve din görevlilerinin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi sağlanacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.