Tekirdağ NKÜ, YÖK’ten Bir Kez Daha ‘Engelsiz Üniversite Ödülü’ Aldı ve 2023’te En Çok Bayrak Alan 7. Üniversite Oldu

Tekirdağ NKÜ, YÖK’ten Bir Kez Daha ‘Engelsiz Üniversite Ödülü’ Aldı ve 2023’te En Çok Bayrak Alan 7. Üniversite Oldu

Üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 2023 Yılı Engelsiz Üniversiteler Ödüllerini kazananlar YÖK’te düzenlenen törenle YÖK Başkanı Erol ÖZVAR tarafından açıklandı.
56 üniversitenin 295 bayrak ile ödüllendirildiği törende Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin 9 fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulu Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) ödülünü aldı. En çok bayrak alan üniversiteler arasında daTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Ege Üniversitesi ile birlikte 9’ar bayrakla 7. sırada yer aldı.
Engelsiz ÜniversiteÖdülleri 2023 kapsamında Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Marmara Ereğlisi Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tıp Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Ziraat Fakültesi binaları ödül almaya hak kazandılar.
Üniversitemiz adına ödülü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN, YÖK Başkanı Erol ÖZVAR’ın elinden teslim aldı.Törende Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ÖZYAVUZ da yer aldı.
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Engelsiz Üniversite demek, kimseyi ötekileştirmeden kolaylık ve ferahlık sunan bir ortamda eğitim hakkının engelli bireylere yaşatılması demektir. Bu gurur tablosu hepimizin.Başarılarıyla Üniversitemizi gururlandıran okullarımızı tebrik ediyoruz” dedi.
blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.