Tekirdağ NKÜ İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Tekirdağ NKÜ İlahiyat Fakültesi Mezuniyet Töreni Gerçekleşti

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2022-2023 Mezuniyet Töreni Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Düzenlenen mezuniyet törenine İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve aileler katıldı.
Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur’anı-ı Kerim Tilaveti gerçekleşti. Tilavet sonrası programın açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında mezun olacak öğrencileri mezuniyetleri sebebiyle tebrik ederek, mezun olan öğrencilere yaşamlarının geri kalanında başarı ve şans dilediği konuşmasında “İlahiyat mezunu olmak büyük bir onurla birlikte beraberinde büyük de bir sorumluluğu gerektirmektedir. Zira İlahiyat Fakülteleri toplumsal sorumluluk alabilen, özgün düşünce üretebilen, ahlâki, kültürel ve sosyal bakış açılarını önemseyen, katılımcı, özgüvenli ve İslâm dinini ana kaynaklarına inerek değerlendirme ve yorumlama gücüne sahip, milli ve ahlâki değerlere bağlı, sorumluluk duygusuna haiz, farkındalık oluşturan saygın öğretmen, din görevlisi ve ilahiyatçı yetiştirmektedir” dedi.
Dekan KESKİN konuşmasının devamında “Bundan sonra öğrencilik bitmiş; şimdi sorumluluklarınız daha da artmıştır. İçinde doğup yetiştiğiniz her an irtibatta olduğunuz yakınlarınıza, toplumunuza, vatanınıza milletinize karşı sorumluluklarınız var. Bunları unutmayınız. Yolunuz açık olsun. Güzellikler hep sizi bulsun. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.
2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezunları adına bir konuşma yapan Fakülte birincisi Fatma DURGUT, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve İlahiyat Fakültesi ailesinin bir üyesi ve mezunu olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, “Tüm arkadaşlarımız adına eğitim hayatımızda emeği geçen hocalarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Dinleti ile devam eden programda İlahiyat Fakültesi 1.’si Fatma DURGUT’a İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN tarafından, Fakülte 2.’si Süleyman KANDEMİR’e Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi HIZIR YAĞCI tarafından, Fakülte 3.’cüsü olan Merve ÜNAL’a iseDekan Yardımcısı Doç. Dr. Vezir HARMANtarafından ödülleri takdim edildi.
Ödül takdimlerinden sonra İlahiyat Fakültesinin yeni mezunöğrencilerine, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan KESKİN ve İlahiyat Fakültesi Akademik Personeli tarafından diplomaları verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.