Dünya Çevre Günü Kapsamında Etkinlikler Düzenlendi

Dünya Çevre Günü Kapsamında Etkinlikler Düzenlendi

Çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amacıyla kutlanan Dünya Çevre Günü kapsamında Süleymanpaşa ilçemiz Rumeli İskelesi’nde etkinlikler düzenlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde hayatını kaybedenler anısına denize çelenk bırakıldı. Ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi gösteri yaptı.

Gösterilerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ve Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan bir konuşma yaparak çevrenin korunması konusunda duyarlı olunması gerektiğini ifade etti.

Ardından konuşan Vali Yıldırım: “Hepinizin bildiği gibi tabiat çöp üretmiyor. Çöp dediğimiz ve bugün şikayet ettiğimiz her şey insan yapısı. Birazdan denizden çıkanları hep birlikte göreceğiz. Onların hiçbirini deniz üretmedi. Hepsini İnsanlar üretti, denize attı düşürdü ya da boca etti ve biz bunları tekrar temizlemeye gayret ediyoruz. Bu senenin mottosunun “temiz deniz, temiz dünya” olması çok anlamlı. Bildiğiniz gibi dünyanın 4 bir tarafı denizlerle kaplı. Denizlerin temiz olması, denizlerin kendi hayatiyetini ve içindekilerin hayatiyetini devam ettirebilmesi biz karada yaşayanlar için hayati öneme sahip. Onun içindir ki hepimizin denizlerimizin temiz tutulması lazım. Deniz kirlenmez anlayışının terk edilmesi lazım. Dünya Çevre Günü’nün farkındalığa sebebiyet vermesini temenni ediyorum.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından “Yıl Boyunca Okullar Geri Dönüşümle Kazanıyor” Etkinliğine katılarak “Sıfır Atık” Projesine katkıları olan okullara ödülleri, Vali Yıldırım tarafından taktim edildi.

Sonrasında deniz polisi, sahil güvenlik dalgıçlarının da katılımı ile Marmara Deniz’inin dibinde detaylı temizlik çalışması yapıldı.

Denizin dibinden hayalet ağlar, traktör lastiği, demir parçaları, bıçak, telefon benzeri onlarca atık çıktı.

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından üretilen tohum ve fidelerin vatandaşlara taktim edilmesinin ardından etkinlik sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.