Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2022-2023 Yılı Akademik Mezuniyet Töreni Yapıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2022-2023 Yılı Akademik Mezuniyet Töreni Yapıldı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 2022-2023 Yılı Akademik Mezuniyet Töreni, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Stadyumunda yapıldı.

Törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra  Adalet Komisyonu Başkanı Naci Ergin, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Baro Başkanı Av. Egemen Gürcün, il protokolü, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, akademik personel ve öğrencilerin selamlama yürüyüşüyle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından mezunlar adına Acil Yardım ve Afet Bölümü öğrencisi Kardelen Keçeci bir konuşma yaparak mezuniyetleri ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Mezun öğrencinin ardından konuşan Rektör Şahin: “Üniversitemiz, ülke ekonomisinin en dinamik bölgelerinden Trakya Bölgesi’nin merkezinde bulunuyor. Tarımdan sanayiye kadar Bölge ve Ülke ekonomisine katma değer yaratacak her türlü bilimsel üretimi ve desteği sektöre sunmaktadır.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, yükseköğretim faaliyetlerine bugün 12 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 1 konservatuvar, 12 meslek yüksekokulu, 17 Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Rektörlüğümüze Bağlı 5 Bölüm Başkanlığı ile devam etmektedir.

Bugüne kadar 69.000 mezun vermiş Üniversitemizin, hâlihazırda 30.000’den fazla öğrencisi bulunmaktadır.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, ilerleyen teknolojisiyle beraber bölgemizin yenilikçi dönüşümünde, ana figür olmaktadır. Üniversitemiz, kurulduğu günden bugüne değin hızla büyüyen, gelişen ve birçok başarıya imza atmış bir üniversitedir. Adı başarılarla özdeşleşmiş, herkesin eğitim almak istediği bir eğitim ve öğretim yuvası haline gelmiştir.

Ardından konuşan Vali Yıldırım: “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi kurulduğu 2006 yılından bu yana bilimsel çalışmalarıyla bilgiyi üreten ve kullanan bir üniversitedir. Tarım, sanayi, sağlık ve daha pek çok alanda bölge ve ülke ekonomisine katma değer yaratacak her türlü bilimsel üretimi ve desteği sunmaktadır.

Zamanla büyük gelişim kaydeden üniversite, Türkiye’nin en önemli öğretim kurumları arasına adını yazdırmıştır.

2019 yılı itibariyle birçok yeni fiziki alan ve birim üniversiteye kazandırılmıştır. Bunlar arasında Hukuk Fakültesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Yeni Binası, Diş Hekimliği Fakültesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi ve daha burada ismini sayamadığım pek çok birim açılarak hizmet vermeye başlamıştır.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hem sosyal hem de akademik anlamda ülkemize, bölgemize ve şehrimize katkılarda bulunmaya devam edecektir.

Sevgili gençler;

Üniversitemizden aldığınız bilgi ve becerilerle çalışma hayatına atılacak, donanımınızı ülkemiz için kullanacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti’nin daha müreffeh, daha güçlü, daha kalkınmış olmasında ve her alanda küresel ve bölgesel hedeflerine ulaşmasında sizlerin çok değerli katkıları olacak. Vatanımıza, Milletimize ve insanlığa en iyi şekilde hizmetler edeceğinizden şüphemiz yoktur.

“İki günü bir olan zarardadır” Hadis-i Şerif’ini kendinize rehber edinerek, kendinizi daima geliştirmenizi, eleştirel düşünme becerisine sahip olmanızı, okuma ve araştırma alışkanlığınızı devam ettirmenizi, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle ilgilenmenizi tavsiye ediyorum.

Değerli akademisyenlerimiz;

Bugüne kadar yetişmesine emek verdiğiniz tüm gençler, üniversitemize kazandırmış olduğunuz akademik başarılar, bilim camiasına yapmış olduğunuz değerli katkılar ve diğer yaptığınız tüm kıymetli ve özverili çalışmalar için sizlere teşekkürü borç biliyorum.

Çok kıymetli velilerimiz;

Maddi ve manevi her zaman evlatlarınızın yanında oldunuz. Çocuklarınızın eğitim hayatını bitirip çalışma hayatına atılmasında sizlerin emekleri çok büyük. Bugün sizler için gurur verici bir gün. Çocuklarınızın bu günlere gelmesini sağlayarak bu gururu sonuna kadar hak ettiniz. Özveriniz ve emekleriniz sebebi ile sizleri de tebrik ediyorum.

Bu vesileyle, gençlerimizin bundan sonraki iş ve özel hayatlarında başarılar diliyor, mezuniyetlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından fakülte birincileri yaş kütüğüne isimlerini çaktılar. Ardından Vali Yıldırım, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve protokol üyeleri, fakülte birincilerine mezuniyet belgelerini ve hediyeler taktim ettiler.

Mezunların kep atması ve mezunlara mezuniyet belgelerinin verilmesi ile tören sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.