Tekirdağ NKÜ’de Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi

Tekirdağ NKÜ’de Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi

Tekirdağ NKÜ’de Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi
Tekirdağ NKÜ’de Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi
Tekirdağ NKÜ’de Hemşirelik Haftası Etkinlikleri Çevrim İçi Olarak Gerçekleştirildi
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi “12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası” etkinlikleriniçevrim içi olarak gerçekleştirdi.
Programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, Prof. Dr. Murat TAŞAN, Genel Sekreter V.Dr. Öğr. Üyesi Fatih TUNA, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Tülin YILDIZ, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Çağla ORAN, Dekan Yardımcısı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arzu MALAK, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru ÖNLER, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. A. Handan DÖKMECİ, çok sayıda akademisyen, idari personel, hemşireler ve öğrencilerimiz katılım sağladı.
ÜniversitemizRektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konuşmasında “Hemşirelik mesleği toplumsal ihtiyaçlardan doğan ve insan sevgisiyle, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü bir meslektir.Hemşirelerimiz din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin herkes için sağlık diyerek birey, aile ve topluma sağlık hizmeti sunmada sağlık ekibinin en etkin rol oynayan üyesi konumundadır. Hemşireler önce insan ilkesiyle topluma hizmet vermekte ve büyük fedakârlıklar ile görevlerini yerine getirmektedir. Özellikle pandemi döneminde hemşirelerin etkin rolünü birlikte gördük. Kendi canlarını düşünmeden tüm insanların sağlıkları için çabaladılar ve bu çabaları hala devam etmektedir. Hem pandemi döneminde hem de deprem felaketinde şehit olan tüm vatandaşlarımızı ve hemşirelerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Allah rahmet eylesin.Üniversitemizde akredite olan bir hemşirelik bölümü olduğu için hem Dekanıma hem de katkı sağlayan Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bu zor şartlar altında insan sağlığı için çabalayan, takdiri fazlasıyla hak eden bu şerefli mesleği layıkıyla yerine getiren tüm hemşirelerimizin 12 Mayıs Hemşireler Gününü ve Haftasını kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Günün hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi en içten saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” sözlerine yer verdi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülin YILDIZ konuşmasında; “Mesleki haftalar her zaman önemli haftalardır. Hemşirelik Haftası da hemşirelik mesleğinin toplum sağlığı için önemine ve gerekliliğine daha da dikkat çeken bir haftadır. Aynı zamanda toplum sağlığı için kaliteli ve güvenli bakımın sürdürülmesi ve geliştirilmesinde ele alınan temaların konuşulduğu günlerdir. Uluslararası Hemşireler Birliği (ICN) bu yıl ‘Bizim Hemşirelerimiz, Bizim Geleceğimiz’ temasını belirlemiştir. ICN, son yıllarda tüm sağlık disiplinleri ile iş birliği içerisinde sağlık hizmeti sunumunda hemşirelerin sistemin merkezinde olmasına dikkat çekmekte ve önerilerde bulunmaktadır” dedi.
Prof. Dr. YILDIZ; “Fakültemizde öğrencilerimizin girişimci, yaratıcı, yenilikçi yönlerini görünür kılarak lisans ve lisansüstü eğitimlerimiz devam etmektedir. Böylece bu eğitimlerle mesleğin hem güçlendirilmesine katkı verilmesine hem de görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine çalışılmaktadır. Ayrıca Saygıdeğer Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Hocamızın destekleri ile üniversitemizde okul-hastane iş birliği içerisinde çalışılmakta, hemşirelerimizin bilimsel gelişimlerine ve öğrencilerimizin eğitimlerine çok büyük katkı sağlanmaktadır. Bu da mesleğin güçlenmesini ve görünürlüğünü artırmaktadır. Bu anlamda Saygıdeğer Rektörümüze katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Hemşirelik bölümümüz akredite bir bölümdür ve öğrencilerimiz akredite bir bölümün öğrencileridir. Bu hepimiz için gurur vericidir. Ayrıca diğer bir gurur kaynağımız Saygıdeğer Rektörümüzün önderliğinde kurumsal akreditasyona sahip bir üniversite olmamızdır. Bu çalışmalar çok değerli ve geliştirici, aynı zamanda gelecek için ışık tutucu çalışmalardır. Bu bağlamda etkinliği düzenlemede emeği geçen tüm hocalarımıza ve konuşmacı olarak etkinliğe katılım sağlayan Prof. Dr. Deniz TANYERHocamızateşekkür ediyor, Hemşirelik Haftamızı kutluyorum” sözleri ile konuşmasını tamamladı.
Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ebru ÖNLER ise “Dünya hemşirelerini temsil eden Uluslararası Hemşireler Birliği her yıl Dünya Hemşireler Günü için bir tema belirlemektedir. 2023 yılında Uluslararası Hemşireler Günü teması ‘Bizim Hemşirelerimiz, Bizim Geleceğimiz’ olarak belirlenmiştir. Sağlık alanında gelişmenin en temel adımı hemşirelerin güçlendirilmesidir. Bizler de hemşirelik bölümü olarak öğrencilerimizin yaratıcı ve yenilikçi yönlerini desteklemeye, lisansüstü eğitim öğretim süreçlerimizle mesleğimizin güçlenmesinde katkılarımıza devam ediyoruz. COVİD-19 pandemisi ve deprem nedeniyle hayatını kaybeden meslektaşlarımızı rahmetle anıyor; tüm meslektaşlarımın Hemşirelik Haftasını kutluyorum” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmaları sonrasında Selçuk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz TANYER’in konuşmacı olduğu “Hemşirelerimiz, Geleceğimiz” konulu konferansın ardından program sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.