Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilk tebrik mesajları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilk tebrik mesajları

Cumhurbaşkanı seçiminde sandıkların açılması devam ederken, Erdoğan’a ilk tebrik mesajı Katar Emiri Tamim Bin Hamad ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban’dan geldi.
Katar Emiri Twitter’dan paylaştığı mesajda, “Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferinizi tebrik eder, yeni döneminizde başarılar dilerim. Kardeş Türk halkının ilerleme, refah ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri daha geliştirmek açısından arzularınızı gerçekleştirmenizi dilerim.” dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise tebriklerini Türkçe sundu.

Orban’ın ardından Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak da tebrik mesajlarını sunarak, Erdoğan’ın zaferinin Ukrayna’da barış için önemine dikkat çekti.Avrupa’dan ilk tebrik mesajı Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan geldi. Macron, “Fransa ve Türkiye’nin birlikte göğüs germesi gereken büyük zorluklar var. Avrupa-Atlantik İttifakımızın geleceği olan Akdeniz’e barışın geri dönüşü. Yeniden seçilmesini tebrik ettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yolumuza devam edeceğiz.” dedi.

TRT Haber’e konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “KKTC Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’deki iradeyi tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferini kutluyorum. Milli siyasetin devamı bakımından bu seçimin sonucu önemliydi. Türk ulusuna hayırlı olsun.” dedi.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, “Anavatan Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucu hayırlı olsun. Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın kazanması bizler açısından önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanına yeni dönemde de başarılarının devamını diliyorum” dedi.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu: “Anavatan Türkiye’mizin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi Türk ulusunun Doğu Akdeniz’de ve Kıbrıs’ta varolan güçlü duruşu için hayati önemdeydi.” dedi.

Somali Cumhurbaşkanlığı Ofiside Türkçe mesaj paylaşarak Erdoğan’ı tebrik etti.Özbekistan Cumhurbaşkanlığı sitesinde, “Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bugünkü cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki güvenilir ve tarihi zaferinden dolayı içtenlikle tebrik etti” ifadesi kullanıldı.Pakistan Başbakanı Sahbaz Şerif, “Sevgili kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı’na
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden dolayı en içten tebriklerimi sunuyorum. Siyaseti kamu hizmetine demirlemiş birkaç dünya liderinden biridir. O, mazlum Müslümanlar için bir güç direği ve devredilemez hakları için ateşli bir ses olmuştur. Pakistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, yukarı yönlü bir yörüngede kalmaya devam edecektir. İki halk arasındaki mükemmel kardeşlik doğrultusunda stratejik ortaklığımızı daha da derinleştirmek için onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum.” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak seçimde elde ettiği zafer dolayısıyla kutladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, bu zaferi Türk halkının Erdoğan’ın politikalarına duyduğu güvenin göstergesi olarak değerlendirdiğini, Erdoğan liderliğinde Türkiye’nin kapsamlı kalkınmasının ilerleyen yıllarda da devam edeceğinden emin olduğunu belirtti.

Aliyev, Erdoğan’a Türk milletinin refahı ve ülkenin kalkınması adına yürüttüğü faaliyetlerinde yeni başarılar diledi.

Erdoğan da tebrik için teşekkürlerini iletti, Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü dolayısıyla Aliyev’i kutladı.

Aliyev, Erdoğan’ı Azerbaycan’a davet etti, Erdoğan da daveti memnuniyetle kabul etti.

İki ülke arasındaki dostane ve kardeşçe ilişkilerin her alanda başarıyla gelişmeye devam edeceğine olan güvenlerini bir kez daha dile getiren liderler, işbirliğine ilişkin konuları müzakere etti.

Prezident İlham Əliyev Türkiyə Respublikasının Prezidenti Rəcəb Təyyib Ərdoğana zəng edib və seçkilərdə qələbə münasibətilə təbrik edib.Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimi önde götürmesinden dolayı tebrik etti.

Libya Başbakanlığına ait resmi Facebook sayfası “Hukumetina”da yayımlanan tebrik mesajında Dibeybe, “Kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığı için tebrik ediyorum. Türk halkı Erdoğan’a olan güveni ve projelerinin başarısını yeniledi.” ifadelerini kullandı.

Somali Cumhurbaşkanı Mohamed Abdullahi, Erdoğan’ı Twitter’dan tebrik ederek, “Bu, büyük liderliğinizin gerçek bir kanıtı. Böylelikle, bu başarı için dünya çapında sizler ve Türkiye halkı için dua eden milyarlara katılıyorum” dedi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim zaferinden dolayı tebrik mesajı yayımladı.

Reisi mesajında, “Seçimler Türk milletinin Erdoğan’a olan güvenin devam ettiğini gösteriyor” ifadesini kullandı.

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Twitter’dan Erdoğan’ı kutlayarak, “Kosova ve Türkiye arasındaki ortaklık güçlenerek devam etsin” dedi.

Bosnalı Sırp lider Dodik, “Seçmenin bu kararı sadece Türkiye Cumhuriyeti için değil, dünya için önemlidir! Tebrikler!” mesajını paylaştı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti.

Maduro, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçim zaferi dolayısıyla kutlayarak “Venezuela, kardeşimiz ve dostumuzun zaferini kutluyor. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinin kazananı oldu. Türk halkını, bu zaferinden dolayı tebrik ediyoruz. Yeni dünyayı inşa etmek için birlikte çalışmaya devam etmeyi arzu ediyoruz. Yaşasın Türkiye!” ifadelerini kullandı.

Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turundaki başarısından dolayı tebrik etti.

Garibaşvili, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi olmayan sonuçlara göre önde götürmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Gürcistan’ın büyük dostu Recep Tayyip Erdoğan’ı seçimlerdeki inandırıcı zaferinden ve yeniden ülke lideri seçilmesinden dolayı kutluyorum. Türk halkı fikrini net bir şekilde açıkladı ve biz de kutlamalarına katılıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan arasındaki dostane bağları ve stratejik ortaklığı daha da güçlendirmeye hazırız.”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva, Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turunda elde ettiği başarı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı kutladı.

Mihriban Aliyeva’nın sosyal medya hesaplarından Türkiye ve Azerbaycan bayraklarının olduğu ve “bir millet, iki devlet” sözlerinin yazıldığı fotoğrafla yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve sevgili bacım Emine Hanım’ı zaferden dolayı canı gönülden kutluyorum. Halklarımızın kardeşliği daim ve sarsılmaz olsun. Tüm Türk milletine sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum. Yüce Allah Azerbaycan’ı ve Türkiye’yi korusun.”

ABD’nin eski başkanı Donald Trump da “Erdoğan’ı hak edilmiş büyük başarısından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.