Erdoğan: 500 bin civarında mülteciyi briket evlere göndermeye başladık

Erdoğan: 500 bin civarında mülteciyi briket evlere göndermeye başladık
blank

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “500 bin civarında mülteciyi Suriye’nin kuzeyindeki briket evlere göndermeye başladık. 1 milyon mülteciyi iskan edeceğimiz konutların yapımı da devam ediyor” dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak Hidayet Türkoğlu Spor Salonu’nda düzenlenen Hemşehri Buluşması’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

“Bizim sözümüz, ecdat mirasına dört elle sarılanlaradır”

Ankara’yı sadece Mamak’la Sincan, Gölbaşı’yla Pursaklar arasında bir şehir görenler, kalp gözüyle bakmayanlardır. Şayet öyle baksalardı burada bütün Türkiye’yi göreceklerdi. Şayet öyle baksalardı Türk’üyle, Kürt’üyle, Sünni’siyle, Alevi’siyle bu milletin tüm evlatlarını görecekti.

Bu vatan topraklarını parçalamak, bu milleti kendi içinde bölmek dışında gayeleri olmayanların kalp gözleri zaten mühürlüdür. Onlar bu hakikatleri zaten göremezler. Bizim sözümüz ülkesinin huzuru, devletinin bekası, milletinin birliği için çarpan yüreklerdir. Bizim sözümüz, Malazgirt’ten bu yana Anadolu coğrafyasını ebedi vatan bilen, Selçuklu’dan Osmanlı’ya, oradan Cumhuriyete devrolan ecdat mirasına dört elle sarılanlardır. Bizim sözümüz, cumhuriyetinin ilk asrındaki eksiklerini tamamlayarak başlattığımız Türkiye Yüzyıl’ının hızla inşası için sabırsızlananlardır.

Bizim sözümüz, PKK’sından FETÖ’süne tüm terör örgütlerinin ülkesi üzerindeki hain emellerine karşı tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet şiarında buluşanlaradır. Bizim sözümüz, emperyalistlerin asırlardır üzerimizde oynadıkları oyunları bir kez daha boşa çıkarmak için bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız diyerek kenetlenenleredir.

Bizim sözümüz, ipinin bir ucu terör örgütlerinin, bir ucu tefecilerin, bir ucu küresel şarlatanların elinde olan tek parti faşizmi artıklarını karşımıza bin bir suratla çıkaranların riyakarlıklarına dur diyenleredir. Velhasıl bizim sözümüz, milletimizedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.