İl İstişare Toplantısı Düzenlendi AK Parti il Başkanlığı İl İstişare Kurulu toplantısı düzenledi.

İl İstişare Toplantısı Düzenlendi  AK Parti il Başkanlığı İl İstişare Kurulu toplantısı düzenledi.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya, AK Parti Milletvekilleri, Milletvekili Adayları, Eski İl Başkanları, İl ve İlçe yönetim Kurulu üyeleri katıldı.
Toplantı öncesi AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş, AK Parti Milletvekilleri Mestan Özcan, Çiğdem Koncagül ve Gökhan Diktaş basın açıklaması yaptı.
AK Parti İl Başkanı Ali Gümüş açıklamasında 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimde Meclis çoğunluğu olarak zaferle ayrıldıklarını ancak 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cuhurbaşkanlığı seçimi 2. Turunu da kazanarak taçlandırmak istediklerine vurgu yaptı.
2. tur seçimlerini kazanacaklarını da iddia eden Gümüş, şunları kaydetti;” 14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin hemen akabinde il istişare kurulumuzu topladık. 14 Mayıs’ta Türkiye’nin en kritik seçimlerinden birini yaşadık. Adalet ve Kalkınma Partisi ve Cumhur İttifakımız bu seçimlerden anlının akıyla çıktı. Cumhur İttifakımız Türkiye Büyük Millet Meclisinde sandalye sayısı itibariyle çoğunluğu elde etti. Seçim döneminde can siperhane çalışan teşkilat mensuplarıyla bugünlere geldik. 14 Mayıs’ta TBMM seçimleri yönüyle önemli bir zafere imza attık. 28 Mayıs’ta ise bu zaferi taçlandırmanın arifesindeyiz. Demokrasiye darbe vuran 27 Mayıs darbesinin bir gün sonrasında 28 Mayıs’ta çok anlamlı seçime Ülkemiz adım adım yürüyor. 50+1 kuralı Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. Tura taşındı. Milyonlarca oy farkına rağmen mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve diğer İttifak yarışacak. Biz yeniden çalışmalara başladık. 14 Mayıs 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisinde bir seçim bittiği günün ertesinde yeni seçim için hazırlıklar başlar. Anayasamız gereği 2. Tur seçimimizde ilk seçimin 2 hafta sonrasında 28 Mayıs tarihinde yapılacak. Şimdiye kadar Vatandaşlarımız tüm seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisini 1. Kılmıştı. Bu yine tezarür etti. Oy vermenin de dışında 15 Temmuz’da can verecek, göğsünü siper ederek bu Millet her zaman kendi iradesine sahip çıkmıştır. Adalet ve Kalınma partisi Milli İradeyi Merkeze alıp ve Millete hizmet aşklı ile yol yürüyen bir partidir. 2. Tur seçimlerinde de Cumhurbaşkanımızın seçileceğine inanıyoruz. “
“Depremzedeleri mağdur etmedik”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin Tekirdağ’da ikamet eden depremzedeler ile ilgili yapmış uygulamayı da eleştiren Gümüş, sözlerini şöyle sürdürdü;” İlimizde menfur bir hadise yaşandı. Ülkemizde 6 Şubat’ta büyük bir afet yaşandı. Orada yaşanan büyük deprem nedeniyle 11 Şehrimiz çok olumsuz şekilde hem can kaybı yönüyle hem, hem yarlılarımız, hem de maddi kayıp nedeniyle bu afetten kötü etkilendik. Millet bizden hizmet, Millet bizden yeniden o şehirlerin imarını, inşasını ve ihyasını bekliyor. Bizim demokratik yollarla mücadele ettiğimiz. Millet İttifakını mensup, Cumhuriyet Halk Partili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin akıl almaz bir uygulamasına şahit olduk. Tüm Türkiye Tekirdağ’ımızı utanç verici hadise ile duymak ve görmek zorunda kaldı. Devletimiz daha ilk dakikadan itibaren hiçbir depremzede kardeşimizi ne Türkiye’de ne Tekirdağ’da hiçbir şekilde mağdur etmedik. İnşallah 28 Mayıs’ın akabinde de bu şehirleri yeniden ayağa kaldırmanın arayışı içinde olacak. Biz seçimlere hazırız. İnşallah 29 Mayıs tarihinde zafer açıklamasında bir araya geleceğiz.”

“Cumhurbaşkanı olarak görevine devam edecek”
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül ise 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerini de kazanacaklarını ifade ederek;” Kısa bir süre önce gerçekleştirdiğimiz seçimlerde AK Parti İktidarının Milyonlarca farkla Vatandaşlarımız Cumhurbaşkanımıza göstermiş olduğu teveccühe şahit olduk. Şükürler olsun ki Türkiye’deki seçmenimiz bu seçimdeki demokrasiyi yine sandığa giderek, yaklaşık %90 katılımla geçekleşti. Milletimize teşekkür ediyoruz. Çok katılımlı demokratik bir seçim gerçekleştirdik. Rakamlarla da bu seçimin kazanın kim olduğunu rahatlıkla görüyoruz. Yüzde 50+1 lik sistemde seçimi kazananın belirlenmesi için seçim 2. Tura kaldı. Parlamentoda ki çoğunluğu değerlendirecek olursak bugün Cumhur İttifakı Parlamento’nun 1. İttifakı olarak görev yapmaya devam edecek. 28 Mayıs ta gerçekleşecek seçimde inanıyoruz ki Milletimiz inşallah Cumhurbaşkanı olarak görevine devam edecek” dedi.

“Yolumuza devam edeceğiz”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan, Milletvekilliği seçimlerini Cumhur İttifakının kazandığını hatırlatarak, şunları kaydetti;” Cumhur İttifakı olarak parlamento da güçlü bir temsil ederek. Yolumuza devam edeceğiz. Demokratik olarak artık Türkiye kendisini aşmış durumda. Birkaç günden beri Türkiye’yi kamuoyunu meşgul eden Tekirdağ’da yaşanan depremzedeler ile ilgili bir olay var. Tekirdağ olarak böyle anılmaktan rahatsızız. Seçimden 1 gün sonra depremzedeler ile ilgili yaşanan hadise hepimizi derinden yaralıyor. Biz 85 Milyon’u kucaklamaya çalışıyoruz. Bu kucaklamayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’tan da bekliyoruz. 2. Tur seçimlerinin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın lehine sonuçlanacağını düşünüyorum. “

“Ülkemizin bir dönüm noktası olan bir seçimdeyiz”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş is Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü;”Ülkemizin bir dönüm noktası olan bir seçimdeyiz. 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerde büyük bir katılımla gerçekleştirdik. Mecliste çoğunluğu elde ettik. katıldığım her toplantılarda yapmış olduğum konuşmalarda deprem bölgesine yer verdim. Yaşanan depremde Devletimizin gücü ve Milletimizin beraberliği beni çok sevindirdi. Ama maalesef Tekirdağ’daki olay bizleri çok üzdü. Demek ki bir oy karşılığı bekleyerek yapılmış. Bundan üzüntü duyuyorum. Milletimiz bunun cevabını 28 Mayıs’ta hep beraber vereceğini düşünüyoruz. “

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.