Tekirdağ NKÜ’de Tohumculuk Sektöründe İnovatif Yaklaşımlar Konulu Tohumculuk Çalıştayı Düzenlendi

Tekirdağ NKÜ’de Tohumculuk Sektöründe İnovatif Yaklaşımlar Konulu Tohumculuk Çalıştayı Düzenlendi

 

TekirdağNamık Kemal Üniversitesi Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TOVAM) ile Tohum Sanayici ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) işbirliğinde gerçekleştirilen ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, “Tohumculuk Sektöründe İnovatif Yaklaşımlar” konulu Tohumculuk 4.0 Çalıştayı düzenlendi.

Tekirdağ NKÜ Rektörlük Konferans Salonunda organize edilen etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN,Trakya Kalkınma Ajansı Genel SekreteriMahmut ŞAHİN,Tekirdağ Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay ÖCAL, Kırklareli Tarım ve Orman İl Müdürü​Mehmet AKSOY, TSÜAB ve ECOSA Başkanı Yıldıray GENCER, TOVAM Müdürü Prof.Dr. İsmet BAŞER, TRAKTOD Başkanı İbrahim TORUK, TeaTechs Smart Solution A.Ş. CEO’su ve Gazi Üniversitesi Öğr. Gör.Tunç Emre TOPTAŞ,ZiraatYüksek Mühendisi Umut YILDIRIM ile akademisyenler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN,“Geçtiğimiz günlerdeYÖK tarafından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Gıda Biyoteknolojisi alanında “Uzmanlaşan Üniversite” seçilmiştir. Yine Üniversitemiz YÖKAK tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Ziraat Fakültemizin dörtbölümü de ZİDEK tarafından akredite edilmiştir. Bölgemizin lider yükseköğretim kurumu Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, tüm gayretlerin meyvesi anlamına gelen bu güzel neticelerle hem Üniversitemizi hem de şehrimizi gururlandırmıştır” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN son olarak, “Bir tarım memleketi olan Tekirdağ’ın çiftçisine hizmeti esas alan bir pratiğin geliştirilmesiZiraat Fakültemiz ile öncelikli hedefimizdi ve bunu da gerçekleştirmek için tüm gayretimizle çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Bunun önemli göstergelerinden bir tanesi deTrakya Tohum A.Ş.’nin kuruluşudur.Ayrıca Trakya bölgesinin ve ülkemizin bitki ıslahı ve tohumculuk teknolojileri alanlarında uluslararası söz sahibi olmasına katkı yapmak amacıylaTOVAM, Üniversitemiz bünyesinde kurularak faaliyetlerine başlamıştır” dedi. Daha sonra ise Rektör ŞAHİN, Ziraat Fakültesi tarafından yapılan ıslah çalışmaları sonucunda tescil alan tohumlar hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın birinci oturumunda TSÜAB ve ECOSA Başkanı Yıldıray GENCER “Tohumculuk 4.0 ve Türkiye Tohumculuk Sektörünün Durumu”, TOVAM Müdürü Prof. Dr. İsmet BAŞER “Tohumculuk ve Bitki Islahı Sektörünün Gelişimi”, TRAKTOD Başkanı İbrahim TORUK “Trakya’da Tohumculuğun Mevcut Durumu ve Geleceği” isimli sunumları gerçekleştirdi.

Çalıştayın ikinci oturumunda ise TeaTechs CEO’su Tunç Emre TOPTAŞ “Tohumculukta Dijital Dönüşüm ile Veri ve Bilgiye Dayalı Sertifikalı Tohum Üretimi” ve“Akıllı Üretim, Satış ve İşletme Yönetim Bilgi Sistemleri”,ZiraatYüksek Mühendisi Umut YILDIRIM da “Yapay Zekâ Desteği ile Tarımsal Üretim ve Ürün Satışı” konularında sunum yaptı.

Çalıştay programı,TSÜAB Üyeleri ile İştişare Toplantısıyla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.