SEÇİME SAATLAR KALA AÇIKLANDI

SEÇİME SAATLAR KALA AÇIKLANDI

Asgari ücretli çalışanlar için müjdeler seçim öncesinde peş peşe geldi. Yarın yapılacak olan Genel seçimlerde Türkiye Sandığa gitmeye hazırlanırken asgari ücretle çalışanlar için de haberler gelmeye devam ediyor. Memur maaş zammı, emekli maaş zammı ve kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesi görüşmesi sonrası ara zam bekleyen asgari ücretlilere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bambaşka bir haber verdi. Bu uygulama başladığında asgari ücretliler için mesai saatleri tamamen değişecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin detayları canlı yayında aktardı. Asgari ücretliye büyük müjdenin ayrıntıları haberimiz de…

Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimleri için sayılı saatler kala Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in de programları devam ediyor. Katıldığı bir canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin milyonlarca çalışana Müjdeli haberi duyurdu. Zam bekleyen çalışanlar bu haberle de çok sevinecek. Asgari ücrete zam tarihi olarak Temmuz ayı işaret edildi ancak mesai saatleri ile ilgili çok önemli bir karar alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de bu kararı canlı yayında kamuoyu ile paylaştı. Asgari ücretle çalışanlar için mesai saatleri kısalıyor yeni düzenleme geliyor.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZDA KATMERLİ ZAM YAPILACAK

Asgari ücretle çalışanlar maaş zammının seçim öncesinde bekliyordu. Ancak hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret zammı için temmuz ayını işaret etti. Üstelik Temmuz ayında yapılacak olan asgari ücret zammı için rakamlarda yavaş yavaş telaffuz edilmeye başlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında yaptığı açıklamada asgari ücret zammının katmerli olacağını belirterek 500 doların üstünü istediklerini söyledi. Asgari ücretin 500 doların üstüne çıkması durumunda ise 10.000 TL’yi geçmesi bekleniyor. Asgari ücrete ara zam konusunda detaylı bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyon rakamlarının ve alım gücünün göz önünde bulundurulacağını asgari ücret tespit komisyonunun da buna göre karar vereceğini ifade etti.

MESAİ SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENECEK

Ara zam konusuna değindikten sonra Asgari ücretli çalışanları için başka bir müjde daha veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin mesai saatlerinin kısalacağını duyurdu. Şu anda başta İngiltere olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde 6 saatlik mesaiye geçildiğini hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin benzer bir uygulamanın Türkiye içinde planlandığını söyledi. Bazı ülkelerde 5 saatini de denendiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, ülkemizde de mesai saatlerinin kısalması gerektiğini savundu. Seçimden hemen sonra bu konuda bir çalışma yapacaklarını belirten bakan Vedat Bilgin detayların kamuoyu ile ilerleyen günlerde paylaşılacağını dile getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.