10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

10-16 MAYIS ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri, birlikte yaşadığımız engellilerin sorunlarının gündeme getirilmesi, dünyaya onların penceresinden bakılarak farkındalık yaratılması amacıyla Engelliler Haftası olarak kutlanmaktadır.
Toplumda her ferdin olduğu gibi engelli fertlerin de doğuştan gelen temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmalarının temini, hayat standartlarının en üst seviyeye yükseltilmesi ve sosyal hayata daha fazla dâhil edilmeleri; insana ve topluma karşı olan sorumluluğumuzun bir gereğidir. Engelleri kaldırmak, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak ve engelsiz bir dünya oluşturmak için toplumun tüm kesimlerine görevler düşmekte.
Devletimiz, engellilerimizin hayat kalitesini yükseltmek ve hayatlarını başkalarına muhtaç olmadan sürdürebilmelerini sağlamak amacıyla, mevzuat düzenlemeleri yaparak, eğitim imkânları ve istihdam olanakları sağlayarak, kendilerini toplumun bir parçası olarak benimsemelerine yardımcı olmaktadır. Bu çalışmalar sonucunda, engelli vatandaşlarımızın spordan sanata, eğitimden çalışma hayatına varan pek çok alanda takdire şayan başarılara imza attıklarını görmekteyiz.
Bu vesileyle, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve duyarlılığın artırılmasında katkısı olan tüm kurum ve kuruluşlarımıza, belediyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Engelliler Haftası’nın, toplumumuzda engelli vatandaşlarımıza olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızı sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.