Vali Aziz Yıldırım Liselerarası Elektrikli Araç Tasarlama Yarışmasında Ödül Alan Öğrencileri Makamında Kabul Etti

Vali Aziz Yıldırım Liselerarası Elektrikli Araç Tasarlama Yarışmasında Ödül Alan Öğrencileri Makamında Kabul Etti

İlimiz Çorlu ilçesinde bulunan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrenicilerden oluşan Atomik59 takımının üretmiş olduğu elektrikli araç, Teknofest ve TÜBİTAK’ın birlikte organize ettiği Gebze TÜBİTAK Kampüsünde düzenlenen 2023 Liselerarası Efficiency Challenge Elektrikli Araç yarışlarına katılmaya hak kazanmıştır.

Ülkemiz genelinden 41 lise ve yaklaşık 70 üniversitenin başarılı bulunarak finalist olarak katıldığı yarışmada “Atom” adlı elektirkli araç, En İyi Görsel Tasarım ödülüne layık görülmüştür.

Vali Aziz Yıldırım, ödül almaya hak kazanan Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerini makamında kabul etti.

Vali Yıldırım, ödül almaya hak kazanan öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Ardından Vali Yıldırım, öğrencileri makamında ağırlayarak öğrencilerle bir süre sohbet etti. Tekirdağ Valiliği Binası’nın tarihi hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Günün anısına Türkiye’nin otomobili Togg ve öğrencilerin ürettiği Atom isimli elektrikli araçla, Vali Yıldırım ve öğrenciler tarafından fotoğraf çekilmesi ile ziyaret sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.