“GÖZLERİMİ KAPARIM VAZİFEMİ YAPARIM” OYUNU TİYATROSEVERLERLE BULUŞUYOR

“GÖZLERİMİ KAPARIM VAZİFEMİ YAPARIM” OYUNU TİYATROSEVERLERLE BULUŞUYOR

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı tiyatro oyunu ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu perdelerini açtı.
Türk Tiyatrosunun Büyük Ustası Haldun Taner tarafından kaleme alınan ve II. Meşrutiyet’ten 1960’ların sonuna kadar Türkiye yakın tarihinde gerçekleşen toplumsal değişimleri Vicdani ve Efruz adlı iki karakterin yaşam hikâyelerini konu alan “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu Şehir Tiyatrosu’nun güçlü ve yetkin kadrosu tarafından başarıyla sahnelendi.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’ni hıncahınç dolduran tiyatroseverler, Şehir Tiyatrosu’nun yönetmen ve oyuncularını ayakta alkışladı.
BÜYÜKŞEHİR’DEN TEKİRDAĞLI USTA TİYATROCU YILMAZ İÇÖZ’E AHDE VEFA
Kültüre ve sanata büyük önem veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Yeni Hizmet Binası’nda bulunan tiyatro salonuna Tekirdağ’da tiyatro denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Yılmaz İçöz’ün adını verdi.
TİYATROCU YILMAZ İÇÖZ KİMDİR?
Ömrünü tiyatroya adayan Yılmaz İçöz, tiyatroya çocukluk döneminde mahalle arkadaşlarına Karagöz ve Hacivat gösterileri yaparak başladı.
İstanbul Şehir Tiyatrolarında Muhsin Ertuğrul’dan aktörlük ve yönetmenlik dersleri aldı. Yılmaz İçöz, Hocası Muhsin Ertuğrul’un kendisi için söylediği “o bir tiyatro delisi” sözünü yaşamının neredeyse tamamını tiyatroya adayarak doğruladı. Kuruculuğunu ve genel sanat yönetmenliğini yaptığı Namık Kemal Bölge Tiyatrosu’nda birçok oyun sahneledi. Kendine özgü tiyatro ve reji anlayışıyla, her zaman tiyatro çevrelerinin ve tiyatroseverlerin önemle takip ettiği yönetmenlerden oldu.
ŞEHİR TİYATROSU GENÇ, DİNAMİK VE YETKİN EKİBİYLE SANAT YOLCULUĞUNA BAŞLADI
Tekirdağ Şehir Tiyatrosunun perdelerini ilk kez açtığı “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” adlı oyununun Yönetmenliğini Murat Atak yaparken oyuncu kadrosunun tamamı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından oluşuyor.
“GÖZLERİMİ KAPARIM VAZİFEMİ YAPARIM” OYUN TAKVİMİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2023 yılı Mayıs oyunları 10-11-12, 18-19-20 ve 25-26-27 Mayıs 2023 tarihlerinde saat 20:00’da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Yılmaz İçöz Sahnesi’nde oynanacak.
İlk oyunlar, açılışa özel ücretsiz biletler ile izlenebilecek.
Bilet ücretleri tam 20 TL, indirimli 10 TL olarak belirlendi.
Tiyatro biletleri, Sahil Tekirağaç Kafe ve Yılmaz İçöz Sahnesi Gişesi ile tiyatro.tekirdag.bel.tr web sitesi üzerinden satışa sunulacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.