Gluten Yok ve Sinangil Markaları, Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi’ni Düzenledi

Gluten Yok ve Sinangil Markaları,   Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi’ni Düzenledi

Eksun Gıda bünyesinde bulunan glütensiz un pazarının lideri Sinangil ve glütensiz unlu mamüllerin yanı sıra atıştırmalıklar üreten Gluten Yok’un ev sahipliğinde “Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi” düzenlendi. Çölyak Vakfı’nın katkılarıyla çölyak hastalığı konusunda farkındalığı artırmak üzere gerçekleştirilen etkinlikte, çölyak hastalığına ve glütensiz beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının karşılaştığı zorluklare dikkat çekildi. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, Sinangil olarak 2006’da Türkiye’de ilk paketli glütensiz unu ürettiklerini, Gluten Yok markası altında ise 2022’de glütensiz un ve atıştırmalıkları tüketiciyle buluşturduklarını ifade etti. Tıp, psikoloji ve beslenme alanında uzman isimlerin konuşmalarıyla katkı sağladığı zirvede, Gluten Yok markasının iki yeni ürünü “Glutensiz Pizza” ve “Glutensiz Leblebi Kurabiyesi” de katılımcıların beğenisine sunuldu.

Gıda sektörünün önde gelen markalarından ve glütensiz un pazarının lider ismi Sinangil ile glütensiz lezzetleri tüketiciyle buluşturan Gluten Yok, Çölyak Vakfı’nın katkılarıyla “Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi”ni düzenlendi. Çölyak hastalığı konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen zirvede, çölyak hastalığının doğru bilinen yanlışları da masaya yatırıldı. Aynı zamanda bu hastalıkla mücadele edenlerin karşılaştıkları zorluklara dikkat çekilen etkinlikte, konuya dair çözüm önerileri geliştirmek için fikir alışverişinde bulunuldu. Sinangil ve Gluten Yok markalarının glütensiz lezzetlerinin sergilendiği zirvede, tüketiciyle yeni buluşacak ürünler de renkli bir etkinlikle tanıtıldı.

Çölyak ve Glütensiz Yaşam Zirvesi; STK temsilcileri, tıp, psikoloji ve beslenme alanında uzmanlar, çölyak hastaları ve sosyal medyada glütensiz beslenmeyle ilgili içerik üreten isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir’in ev sahipliği yaptığı zirvenin konuşmacıları arasında Çölyak Vakfı Kurucusu Bihter Uydu, Gastroenteroloji Uzmanı Emrah Poşul, Diyetisyen Serenay Bender ve Psikolog Merve Şahin yer aldı. Konuşmacılar, çölyak hastalığına, hastalığın hem birey hem de toplum hayatındaki etkilerine, sağlık sorunu olmaksızın glütensiz beslenmeyi tercih edenlere ve bu beslenme biçiminde dikkat edilmesi gereken konulara değindi.

“Tüketici talaplerini dinledik, Türkiye’de ilk defa paketli glütensiz unları ürettik”

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Eksim Holding Gıda Grubu Başkanı ve Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, 60 yıldır Türk mutfak kültüründe kendine sağlam bir yer edinen Sinangil sayesinde tüketici ile çok kıymetli bir bağ kurduklarına değindi.

Sinangil olarak 2006’da, çölyak hastası tüketicilerin taleplerine kulak vererek Türkiye’nin ilk glütensiz ununu ürettiklerini aktaran Demir, “Ticari faydanın çok ötesinde, insanı merkeze alan anlamlı bir adım attık. Bir kurumsal sosyal sorumluluk adımı olan glütensiz un üretiminde, sizlerin önerilerini dinlemeye devam ettik. Düşük proteinli nişasta karışımı, glütensiz un plus, karabuğdaylı un gibi ürünlerle portföyümüzü çeşitlendirdik. Bu başarıyı, sizlerin ürünlerimize gösterdiğiniz teveccüh ile “glütensiz un pazarının lideri” unvanıyla pekiştirdik.” İfadelerini kullandı.

“Gluten Yok ile glutensiz ekmek ve atıştırmalıklar üretmeye başladık”

Ahmet Demir, Sinangil glütensiz un tüketicilerinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkan Gluten Yok markasının doğuş hikayesini ise şu sözlerle anlattı: “Kendi bilgi birikimimiz, öz sermayemiz ve altyapımızı kullanıp Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaşarak hammadde deneme ve reçetelendirme sürecini gerçekleştirdik. Eş zamanlı olarak hat kurulum çalışmalarımızı tamamladık. Nihai ürünlerde belirli bir aşamaya ulaştığımızda ise çölyak dernekleri ile iletişime geçtik ve buralara numuneler gönderdik. Gelen yorumlar neticesinde ürünlerimizi daha da geliştirdik. Böylece, ürünlerimiz mevcut hallerini aldı. Tüm bunları yalnızca bir yıl içinde gerçekleştirdik. 2022 yılının ilk çeyreğine ulaştığımızda, glutensiz ekmek ve atıştırmalıkları ürün gamında barındıran ‘Gluten Yok’ markamız ile sevinçle karşınıza çıktık.”

Glütensiz ürün üretiminde gıda güvenliği çok kritik

Glütensiz ürünlerin üretiminin meşakkatli olduğuna dikkat çeken Ahmet Demir, “Uzun Ar-Ge faaliyetleri sonucu ortaya çıkan bu özel ürünleri, farklı zamanlarda aynı tazelikte, ev dışında da tüketilebilmeniz için porsiyonluk miktarlarda bölmeli özel ambalaj formunda beğeninize sunduk” diye konuştu.

Gluten Yok markasının birincil önceliğinin gıda güvenliğinin sürekliliğini sağlamak olduğunun altını çizen Demir konuya ilişkin şunları dile getirdi: “Alerjik hastalıklara sahip bireyler için üretilen ürünlerde en kritik noktanın ürün güvenliği olduğunun farkındayız. Yani glütensiz ürün üretim sürecinde, çoğu ürüne kıyasla çok daha hassas gerekliliklere ve yeterliliklere sahip bir üretim hattına ihtiyaç var. Tam da bu nedenle, glütensiz tüm ürün gruplarımızı, sadece glütensiz ürünleri geliştirip ürettiğimiz kontrollü ve hijyenik bir alanda, yalnızca bu tesise özel çalışan uzmanlar ile üretiyor ve özenle paketliyoruz. Ayrıca, her aşamada hammadde ve ürünlerimizin analizlerini gerçekleştiriyor, tüketicilerimize güvenilir ürünler sunuyoruz” dedi.

“Amacımız, çölyakla yaşamayı daha konforlu hale getirmek”

Çölyak Vakfı Kurucusu Bihter Uydu, çölyakla yaşamayı hayatın her alanında daha konforlu hale getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek oğluna 4 yaşındayken çölyak teşhisi konulmasıyla başlayan ve vakfın kuruluşuna kadar uzanan süreci aktardı. Bihter Uydu deprem bölgesine yaptıkları yardımları ise şu sözlerle anlattı: “Deprem bölgesindeki çölyak hastası depremzedelere, glütensiz ürünler üreten firmalar ve gönüllülerin desteğiyle gıda desteğinde bulunduk, hala daha devam ediyoruz. Ürünler, İTÜ Denizcilik Fakültesinde depolandı ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlık Birimi, Kızılay çölyak yetkilileri ve deprem bölgesindeki çölyak dernekleri ile iş birliği içinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.”

“Gluten Yok” 1. yaşını yeni lezzetlerle taçlandırdı

Glütensiz, ambalajlı ürünleri tüketiciye sunan ve 1. yaşını dolduran Gluten Yok, dondurulmuş gıda pazarına yepyeni bir soluk getirerek “Glütensiz Donmuş Pizza” ile glütensiz beslenenlerinin de pizza keyfini unutmadı. Karabuğdaylı glutensiz undan yapılan hamurun üzerini süsleyen bol malzeme ile hazırlanan karışık pizza, çok yakında marketlerin dondurulmuş gıda dolaplarında yerini alacak. Diğer yandan paketli atıştırmalık seçeneklerini de artıran Gluten Yok, 90’lar neslinin yakından hatırlayacağı bir lezzeti “Leblebi Kurabiyesi”ni de ürün yelpazesine ekledi.

Gluten Yok markalı ürünler, başta çölyak hastaları olmak üzere, glüten intoleransı ve huzursuz bağırsak sendromuna sahip bireyler ve beslenme diyetinde glüten olmasını istemeyenler tarafından güvenle tercih edilebiliyor.

Gluten Yok ürün gamında, ekmek grubunda; Karabuğdaylı Baton Ekmek, Dilimli Tost Ekmeği, Sandviç Ekmeği, Hamburger Ekmeği yer alıyor. Kurabiye grubunda ise tuzlu sınıfta Zerdeçallı-Kırmızı Biberli Kurabiye, Susamlı-Çörek Otlu Kurabiye ve tatlı sınıfında Kuş Üzümlü Kurabiye , Hindistan Cevizli Tatlı Kurabiye ve yeni Leblebi Kurabiyesi bulunuyor. Dondurulmuş gıda ürünü olarak da yeni Glütensiz Pizza marketlerdeki yerini alıyor. Un pazarının lider markası Sinangil ise glütensiz un grubunda glütensiz un, şeker ilavesiz glütensiz un plus, karabuğdaylı glutensiz un, glutensiz düşük proteinli nişastalı karışım çeşitleriyle tüketicilerle buluşuyor.

EKSUN Gıda Hakkında:

1996 yılından bu yana Eksim Yatırım Holding AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Eksun Gıda, ikisi Tekirdağ’da biri Konya’da olmak üzere yaklaşık 96 bin metrekare açık ve kapalı alana sahip üç ayrı üretim tesisinde un üretimi gerçekleştiriyor. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO ilk 500) listesinde üretim ve satışlara göre 324. sırada yer alan Eksun Gıda’nınyıllık 600 bin ton üretim kapasitesi bulunuyor. Ana markası Sinangil’in yanı sıra Gluten Yok ve alt markalı ürünleri dâhil bünyesinde 200’ü aşkın un ve unlu mamul çeşidini barındıran Eksun Gıda, yakın zaman Borsa İstanbul AŞ’de (BİST) işlem görmeye başladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.