TEKİRDAĞLILAR HIDIRELLEZİ BÜYÜK BİR COŞKU İLE KARŞILADI

TEKİRDAĞLILAR HIDIRELLEZİ BÜYÜK BİR COŞKU İLE KARŞILADI

Tekirdağlılar, Baharın müjdecisi Hıdırellezi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği sabah kahvaltısı ile karşıladı. Süleymanpaşa ilçesinde gerçekleştirilen sabah kahvaltısına, Hıdırellez coşkusuna ortak olmak isteyen binlerce Tekirdağlı akın etti.

BAŞKAN ALBAYRAK: “BAHARIN VE GÜZEL GÜNLERİN HABERCİSİ HIDIRELLEZ’E KAVUŞMANIN MUTLULUĞU İÇERİSİNDEYİZ”

Kahvaltı programına katılan vatandaşlarla tek tek ilgilenerek sohbet eden Başkan Albayrak, Baharın müjdecisi olan Hıdırellez Bayramını vatandaşlarla birlikte coşku içinde karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Türk dünyasının kültür, gelenek ve göreneklerinden baharın müjdeleyicisi olan Hıdırellez, Hz. Hızır ile İlyas Peygamber’in bir araya geldikleri, baharın gelişini müjdeleyen gün olarak kabul edilmektedir. Geçmişle geleceğimiz arasında önemli bir köprü görevini yerine getiren, kültürümüzün gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayan Hıdırellez, toplumumuzun kaynaşmasına, huzurunun artmasına vesile olmaktadır. Bugün biz de baharın ve güzel günlerin habercisi Hıdırellez’e kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Doğanın uyanışına tanıklık ettiğimiz bu güzel günlerde yüreklerimiz ısındı, umutlarımız tazelendi ve yaşama sevincimiz daha da arttı.

Hıdırellez’in müjdelediği mutlu yarınlara ülke ve ulus olarak en kısa zamanda kavuşacağımıza yürekten inanıyorum. Yıllardır süregelen bu geleneğimizi devam ettirmek, sevgi, barış ve kardeşlik dilemek için bugün burada toplandık. Vatandaşlarımızın ilgisi ve bize olan sevgisi içimizi ısıttı. Bizim için önemli günlerden bir tanesi olan Hıdırellezi vatandaşlarımızla içiçe karşılamak, onların mutluluğuna ortak olmak çok güzel bir duygu. Tüm vatandaşlarımız dileklerini dilediler. Biz de dilek hakkımızı ülkemizin barış içinde yaşaması için kullandık. Dilerim her geçen gün bir önceki günden daha güzel geçer. Hıdırellez tüm halkımıza huzur, bereket ve barış getirsin. Hıdırellez Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kahvaltı etkinliğine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

Etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar kahvaltı programının ardından yanlarında getirdikleri dilek kağıtlarını denize bırakıp dua ettiler ve dileklerinin gerçekleşmesi temennisinde bulundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.