NKÜ, YÖK Tarafından Gıda Biyoteknolojisi Alanında “Uzmanlaşan Üniversite” Seçildi

NKÜ, YÖK Tarafından Gıda Biyoteknolojisi Alanında “Uzmanlaşan Üniversite” Seçildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Gıda Biyoteknolojisi alanında “Uzmanlaşan Üniversite” seçildi.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 2 Mayıs 2023 tarihinde YÖK Konferans Salonu’nda yapılan toplantıyla“Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi”ni tanıtarak 15 bilim alanında 25 üniversiteye “Öncelikli Alan Misyonu” verdi.
Toplantıda Üniversitelerin eşleştiği uzmanlaşma alanları için hazırlanan beratlar da Rektörlere takdim edildi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Üniversitemiz adına düzenlenen beratı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın elinden aldı. Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TAŞAN da yer aldı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı ÖZVAR konuşmasında “15 bilim alanında 25 devlet ve vakıf üniversitesinin ilgili bölüm veya programlarına öncelikli alan misyonu verilmesini kararlaştırdık. Bu proje ile yapacağımız şey program sahiplerine Yükseköğretim Kurulu olarak maddi proje desteği sağlamak olacaktır. Bu, Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen bir etikettir” dedi.
Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN konu ile ilgili yaptığı açıklamada Araştırma Üniversiteleri Programındaki üniversitelerin araştırma kapasitelerinin artırılmasına yönelik özel destek sağlanması kapsamında 17 Mart 2022’de, YÖK ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı arasında imzalanan protokolle Araştırma Üniversiteleri Destek Programı’nın (ADEP) hayata geçirildiğini hatırlatarak,43 devlet üniversitesi ve 78 vakıf üniversitesinin değerlendirmeye alındığını ve uzmanlık ve yetkinlik gösteren bölüm veya programların 2018-2022 tarih aralığındaki yayın ve atıf performansları ile TÜBİTAK tarafından hazırlanan Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi Raporu çerçevesinde tekrar incelendiğini, sonrasında yapılan değerlendirmeler sonucunda 15 bilim alanında 25 devlet ve vakıf üniversitesinin ilgili bölüm veya programlarına öncelikli alan misyonu verilmesinin YÖK tarafından kararlaştırıldığını belirtti.
Rektör ŞAHİN ayrıca, “YÖK burada öncelikli bilim alanlarında gerek yayın kapasitesi gerekse yayın performansıyla öne çıkan programları, takdir kurumunu işleterek desteklemek istiyor. Bu proje ile program sahiplerine Yükseköğretim Kurulu maddi proje desteği sağlamış olacak. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın Üniversitemize takdim ettiği bu berat, aslında Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen bir etikettir ve bu etiketi almamızda emeği geçen ilgili program veya bölümlerimize, bilimsel üretim, yayın ve araştırma faaliyetleriyle üstün performans sergileyen Hocalarımıza çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.