BÜYÜKŞEHİRDEN TARIMA BÜYÜK DESTEK

BÜYÜKŞEHİRDEN TARIMA BÜYÜK DESTEK

Tarımsal üretime, çiftçiye verdiği destekler ve hayata geçirdiği örnek projelerle Tekirdağ tarımının gelişimine büyük katkı veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde üreticiye domates fidesi dağıtımı yaparak çiftçinin yanında olmaya devam ediyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında üreticilere toplam 117 bin domates fidesi dağıttı.
BAŞKAN KADİR ALBAYRAK, “TARIMI GELİŞMEMİŞ BİR ÜLKE DIŞA HER ZAMAN BAĞIMLI YAŞAMAYA MAHKUMDUR”
Süleymanpaşa, Çorlu, Çerkezköy ve Saray ilçelerinde gerçekleştirilen domates fidesi dağıtımı programında, tarım ve hayvancılık için katma değer üretmeye devam ettiklerinin altını çizen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonunu oluşturan öğelerin arasında en önemli yeri tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi oluşturmuştur. İlimizde ağırlıklı yetiştiricilik kolları arasında olan tarla bitkisi üretimi ve hayvancılık faaliyetlerinin yanı sıra sebze yetiştiriciliği konusunda da son yıllarda gelişmeler gözlenmektedir. Çiftçilerimizin bu konudaki en önemli ihtiyacı kaliteli, talep gören ve ilimizin iklim ve coğrafi şartlarına uygun fide teminidir. Bu kapsamda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, ilimizde ihtiyaca yönelik olarak Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesini hayata geçirdik. Sebze üreticilerinin desteklenmesi ve tüketicinin ihtiyacı olan taze sebze arzının sağlanması amacıyla, Şarköy, Malkara, Hayrabolu, Çorlu, Çerkezköy, Saray ve Süleymanpaşa Ziraat Odaları ile protokol yaparak çeşitli projelerimizi hayata geçirdik. Tarımı gelişmemiş bir ülke dışa her zaman bağımlı yaşamaya mahkumdur. Kendi ihtiyacını doğru belirleyen ve doğru stratejilerle doğru adımlar atanlar her zaman başarıya ulaşacaktır. Bugün burada dağıtımını yaptığımız fidelerin üreticimize hayırlı ve bereketli olmasını, kazançlı bir hasat dönemi geçirmelerini diliyorum.” dedi.
Programda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Fatih Bakanoğulları’nın proje ile ilgili katılımcıları bilgilendirmesinin ardından Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Süleymanpaşa Ziraat Odası Başkanı İmdat Saygı ve Çorlu Ziraat Odası Başkanı Ali Topuz konuşma yaparak tarıma ve üreticiye verdikleri desteklerden dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ekibine teşekkür ettiler.
PROJE KAPSAMINDA 117 BİN FİDE DAĞITILDI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sebze Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen ve çok sayıda üreticinin katılım sağladığı fide dağıtımı programında; Süleymanpaşa ilçesinde 67.000 adet sofralık, 4.000 adet salçalık, Çorlu ilçesinde 22.000 adet sofralık, 10.000 adet salçalık, Çerkezköy ilçesinde 4 bin adet sofralık, 1.000 adet salçalık, Saray ilçesinde 7 bin adet sofralık ve 2 bin adet salçalık domates fidesi dağıtılarak üreticilere tarımsal anlamda büyük destek verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.